Mester, aki nem fél újítani

Budapest. Vasárnap este Budapesten, Puskás Ferenc előtt tisztelgett a Real Madrid labdarúgócsapata. Azt, hogy végül két góllal (3:1) legyőzték az egykori híres támadó neve alatt szereplő magyar válogatottat, közel sem lehet ünneprontásnak nevezni.

Gravesen (balról) egy gálameccsen sem szereti, ha valaki túlságosan ficánkol a Real ellenSITA/AP-felvételekAz eredmény ezúttal csak másodlagos volt, Lothar Matthäus azonban egy gálamérkőzést sem vesz félvállról. „Az első félidőben nagyon érződött védenceimen a megilletődöttség. Azt sem szabad elfelejteni, ebben az összeállításban először szerepelt a csapat”– mondta a magyar válogatott kapitánya, hozzátéve, a fordulás után már inkább elképzelései szerint zajlott a mérkőzés. Mondhatni jó szokásához híven, ismét új labdarúgóknak is bizalmat szavazott. „Az az edző, aki nem mer új dolgokat vállalni, szerintem nem lehet eredményes. Sokan bírálnak azért, én azonban szívesen adok lehetőséget annak, aki teljesítményével rászolgál a címeres mezre” – mondta Matthäus, aki meg volt elégedve Priskin Tamás első válogatott fellépésével. „Jó teljesítményt nyújtott, úgy gondolom, adott esetben a középpálya bal oldalán is bevethető lesz.” De vajon okosabb lett-e a szakvezető a Real Madrid elleni találkozó után? „Ismét bebizonyosodott, kellő önbizalommal és elszántsággal bárkivel fel lehet venni a versenyt. Bosszantottak azonban a hibák, melyeket a játékosok klubcsapataikból hoznak magukkal, gondolok elsősorban a szorosabb emberfogásra. Nem félek lehetőséget adni, fiatalokat beépíteni a csapatba. Közeleg a világbajnokság, de kulcsfontosságú, amikor ez a csapat beérhet, a 2008-as Eb lesz” – mondta zárószóként Matthäus, aki az argentinok ellen még magasabb hőfokon ég majd, mint vasárnap este. (sk)

Puskás Ferenc-válogatott–Real Madrid 1:3

Góllövők: Kenesei (43. – 11-esből), illetve Zidane (18. – 11-esből), Ronaldo (71.), Owen (84.). Játékvezető: Merk (német), 28 ezer néző.

PUSKÁS FERENC-VÁLOGATOTT: Fülöp–Nikolov (61. Rósa D.), Komlósi, Éger (46. Vanczák), Balog–Takács Á (46. Vadócz), Böőr (14. Bárányos (77. Rajczi), Halmosi (46. Vincze O.), Tóth N. (46. Priskin)–Illés (26. Kenesei)–Kerekes (61. Torghelle). REAL MADRID: Iker Casillas–Michel Salgado (80. Diogo), Ivan Helguera, Pavón, Roberto Carlos–Gravesen (71. Pablo Garcia), Julio Baptista, Zidane (71. Guti), Beckham (80. De la Red)–Ronaldo (82. Soldado), Raúl (75. Owen).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?