„Meseszerű volt az első fél év”

<p>Döntőt játszott az Australian Openen és Kuala Lumpurban, Acapulcóban pedig a fináléban sem talált legyőzőre. A világranglistán 10.-ként rangsorolják az év végén, ami pályafutása eddigi legjobbja. Dominika Cibulková idei teljesítményét a sportújságírók is sokra értékelték, a 25 éves teniszező harmadik helyen végzett az Év sportolója-szavazáson.</p>

OROSKY TAMÁS

A pozsonyi játékos örült a díjnak és a fotósok érdeklődésének is – a faggatózásnak már kevésbé, pár kérdés után inkább elfoglalta helyét a nemzeti színház nagytermében.

Mit jelent önnek, hogy bekerült Szlovákia három legjobb sportolója közé?

Az idei kitűnő év volt számomra, és magának a hazai tenisznek is. Nagyon örülök, hogy bekerültem a legjobbak közé a szavazáson. Negyedszer vehetek részt a gálán, a mostani harmadik hely az eddigi legjobbam. Remélem, jövőre még jobb helyezést érek el.

Ennyire még ne szaladjunk előre. Legnagyobb sikerét rögtön az év elején érte el az AusOpen döntőjével, de más eredményeivel is elégedett az elmúlt szezonban?

Az idény első fele tényleg meseszerűen alakult, mintha egy álom lett volna. Aztán jött egy kis visszaesés, saját magam is jobb eredményeket vártam azokon a tornákon, de ilyen a sport. Viszont az első fél év az Australian Opennel, majd azzal, hogy a márciusi miami tornán elért elődöntő után pályafutásom során először bekerültem a top tízbe a világranglistán, egészen nagyszerű, gyönyörű volt.

Lehet ezt még fokozni jövőre?

Nem szívesen beszélek ambíciókról. Csak nemrég fejeződött be Floridán a felkészülés, ahol nagyon keményen dolgoztam, ami jó érzéssel tölt el. A teniszben nagyon hosszú egy idény, nem akarom sokat törni rajta a fejem, hogy rögtön januárban jó sok pontot kell megvédenem a tornákon. Menet közben majd kiderül, hogy fog menni a játék.

Azért biztosan vonzza mondjuk a világranglista hetedik–nyolcadik helye...

Céljaim és álmaim mindig vannak. Ez mindenképp nagy motivációt jelent, hiszen még mindig csak 25 éves vagyok, és bízom benne, hogy a legjobb éveim csak most fognak következni a sportban.

Januárban már megkezdődnek az ausztráliai tornák. A szilvesztert ismét külfödön tölti?

Most csak január 6-án rajtol az első torna, ezért december 30-ig maradhatok itthon. 30-án ülünk repülőre, de csak január 1-jén érkezünk meg Ausztráliába. Vagyis a gépen fogok szilveszterezni, ami még sosem történt meg velem, mindig korábban kellett utaznom. Azt nem számoltam ki, hogy éjfélkor pontosan hol leszünk, de nem is igazán foglalkoztat, mivel eddig legalább nyolc szilvesztert átaludtam, szóval nem szoktam ünnepelni ilyenkor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?