Sport

Mervó Bence: „Én már bent láttam!”

Bőd Titanilla

2017. november 20. 14:40

Dunaszerdahely | Mervó Bence a 63. percben Lukáš Čmelíket váltotta Zsolnán, és akárcsak a Slovan ellen, most is új lendületet vitt a DAC játékába, a ráadásban pedig majdnem eldöntötte a meccset, jól eltalált csavart lövése alig ment mellé. A lefújás után erről is kérdeztük a 22 éves csatárt.
A DAC értékes döntetlent játszott Zsolnán. Hogy látta a mérkőzést?
Örülök, hogy hosszú sérülés után itt lehetek a csapattal, és hogy most is be tudtam állni. Nagyon szervezetten futballoztunk, amit az edző kért, azt százszázalékosan végrehajtottuk. Nagyszerű csapatmunka volt, a kapustól a csatárig mindenki kivette a részét belőle. A három pont sajnos nem lett meg, de az egy pontnak is örülhetünk. Jó volt a hozzáállás, és ez a legfontosabb, ez erőt tud adni a következő meccsekre is.
 
Milyen ambíciókkal jöttek Zsolnára, a bajnok otthonába, amely a múltkori veresége után extrán motivált volt, ráadásul a DAC-nak több kulcsembere hiányzott?
Az edzőnk hangsúlyozta, ez is ugyanolyan meccs lesz, mint a többi. Azt mondta, nem kell félni a Zsolnától, hiába hiányzik Kázsé és Pacsi (Kalmár Zsolt és Erik Pačinda – a szerk. megj.), jó hozzáállással nyerhetünk vagy pontot szerezhetünk.
 
A hosszabbítás végén az ön lábán volt a győztes gól, kevéssel ment mellé a labda…
Én már bent láttam! Nem baj, majd legközelebb. Nemrég tértem vissza, de egyre jobban érzem magam, előbb-utóbb a gólok is jönnek.
 
A Slovan ellen is jól szállt be csereként a meccsbe, és Zsolnán is jó teljesítményt nyújtott. Úgy érzi, hamarosan kezdő lehet?
Mindent megteszek ezért. Napról napra többet edzek, pluszedzéseket is végzek, és odafigyelek minden másra is. Kalmár Zsolti haverommal, aki a legjobb barátom, egymást is húzzuk.
 
Zsolnán mennyire hiányzott önnek Kalmár a pályáról?
Nagyon! Ő már minden gondolatomat ismeri, 15 éven keresztül együtt játszottunk a válogatottban és Győrben is. Egy hullámhosszon vagyunk.
 
A DAC legutóbbi két bajnokiján két nagyon erős csapat ellen négy pontot szerzett. Jó passzban van a gárda?
Ezekhez a jó eredményekhez a szurkolók is kellettek, ha ők nincsenek, nem biztos, hogy három pontot szerzünk a Slovan ellen.
 
Ön szerint melyik volt a nehezebb meccs, az égszínkékek vagy a zsolnaiak elleni?
Szerintem a zsolnai, egyrészt mert műfüves pályán játszottunk, én nem szeretem a műfüvet, meg hát teljesen más érzés tizenegyezer magyar előtt játszani, mint idegenben. 
Önnek ajánljuk