Mennyi az annyi?

Berlin. A Sportbild c. német hetilap idén is nyilvánosságra hozta, hogy a Bundesliga edzői mennyit is keresnek egy évben. A lista érdekessége, hogy az egyesületek többsége egyre inkább megérzi a Kirch-krízis pénzügyi hatását.

Berlin. A Sportbild c. német hetilap idén is nyilvánosságra hozta, hogy a Bundesliga edzői mennyit is keresnek egy évben. A lista érdekessége, hogy az egyesületek többsége egyre inkább megérzi a Kirch-krízis pénzügyi hatását. A Bayern Münchenre azonban ez utóbbi nem vonatkozik; a bajorok financiálisan továbbra is kiemelkednek a német mezőnyből: Ottmar Hitzfeld havi 225 ezer eurót keres (kb. 9 millió korona), győzelmenként további 8000 euró (320 ezer korona) jár neki, az esetleges BL-győzelem pedig 400 ezret hozna a konyhájára. Matthias Sammer a Borussia Dortmund pénzügyi válságára reagálva lemondott a fizetése húsz százalékáról, és így havonta fixen 200 ezer eurót kap. A dobogó harmadik helyezettje Jupp Heynckes (Schalke 04, havi 183 ezer eurós fix fizetés).

A legnagyobbat a VfB Stuttgart szakvezetője, Felix Magath lépett előre a kereseti listán, de ez annak köszönhető, hogy a svábok kitűnően szerepelnek, ráadásul Magath nemcsak az edzői, hanem a sportigazgatói feladatokat is ellátja. A havi fizetése így is „csak” ötvenezer euró (2 millió korona), ám győzelmi prémiumokból ezt akár meg is duplázhatja. Magath önbizalmára jellemző, hogy szerződésében még az is benne foglaltatik, mennyi jár neki, ha megnyerik a BL-t: ez esetben a szakvezető egymillió eurót tehet zsebre. Izgulhatnak a Stuttgart vezetői.

A legérdekesebb az utolsó helyen álló Volker Finke (Freiburg) esete: ő a havi 36 ezer eurós fizetésén kívül semmilyen juttatást nem kap: nincs jutalom a bennmaradásért, az esetleges UEFA Kupa-győzelemért, de szolgálati autóra és mobiltelefon-térítésre sem tart igényt. A klub elnöke, Achim Strocker elmondása szerint az elmúlt 13 évben, amióta Finke Freiburgban dolgozik, pénzügyi kérdésben még sohasem tárgyaltak tíz percnél hosszabb ideig. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?