Megvédené címét otthon a Spartak a Slovan ellen

foci

Hétfőn (15.00) Nagyszombatban rendezik meg a labdarúgó Slovnaft Cup idei döntőjét, amelyben a hazai Spartak a Slovannal találkozik.

Négy napon belül kétszer is megmérkőzik egymással a nagyszombati és a pozsonyi csapat: előbb a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a fővárosban, majd hétfőn az Anton Malatinský-stadionban, ahol a Slovnaft Cup fináléját rendezik.

A kupadöntőben nemcsak, hogy megismétlődik a tavalyi párosítás, még a helyszínek alapján is visszavágónak lehetne tekinteni a mostani meccset. 2022-ben ugyanis a Slovan otthonában rendezték a finálét. A Nemzeti Futballstadion akkor nem hozott szerencsét az égszínkékeknek. Hiába szerezték meg a vezetést Mustafic góljával, három perc múlva Bukata egalizált, majd a hosszabbításban, a 114. percben Azevedo berúgta a Spartak kupagyőzelmet jelentő gólját.

Miután menet közben elnyerték a rendezés jogát, a nagyszombatiak kettőzött erővel hajtottak a sorozat idei kiírásában. A 2. fordulóban izzadtak meg a leginkább, amikor a IV. ligás Boleráz otthonában csak 11-esek után jutottak tovább. Következett a Trenčianske Stankovce (6:0), a Sereď (3:0), majd a nagymihályiak ellen egy újabb büntetőpárbaj. A negyeddöntőben a komáromiakat rutinjuknak köszönhetően verték 2:0-ra, a trencséniek elleni elődöntőt pedig kettős győzelemmel hozták.

Számomra különleges lesz a döntő, még sosem játszottam ilyen fontos meccsen, és semmilyen kupát sem nyertem még a karrierem során. Nagyon várom a finálét, minden reggel ez jár a fejemben. Elképzelem, ahogy magasba emelem a trófeát vagy hogy otthon az ágyban fekve fényképezkedek vele. Nagyon boldog lennék, ha sikerülne győznünk – nyilatkozta Abdulrahman Taiwo, a nagyszombatiak csatára klubja honlapjának.

Az égszínkékeknél – már csak a bajnoki cimért való versenyfutás miatt is – a héten elsősorban a pénteki ligameccs volt a téma. „Egyelőre nem gondolunk a hétfői kupadöntőre, egyébként is két teljesen más meccsre számítok. Nagyon jól ismerjük egymást, a Slovnaft Cup-beli lesz az idénybeli ötödik egymás elleni találkozónk. Minden mérkőzésünk nagy derbi, és minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni – mondta a Slovan georgiai védője, Guram Kasja még a pénteki bajnoki előtt.

A pozsonyiak mondhatni éppen csak elevickéltek valahogy a kupadöntőig tavasszal: a négy között a szakolcai visszavágón csak a hosszabbításban vívták ki a továbbjutást, előtte pedig a somorjaiak ellen – pocsék teljesítmény után – csak 11-espárbajban. Ősszel is nehezen húzták be a meccseiket (2:1 Banská Bystrica, 3:2 Stropkov), csak a kismácsédiakat és a Branč csapatát verték nagyobb különbséggel a 2-3. fordulóban.

A rizikósnak nyilvánított Slovanft Cup-döntőre csütörtökön elfogytak az utolsó elérhető jegyek is. A találkozót a Joj Šport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?