Megvan a Fehérvár első pontja

NB I

A DAC-tól való érkezése utáni második meccsén gólpasszt jegyzett Kalmár Zsolt. A Fehérvár megszerezte első pontját, és elmozdult az utolsó helyről a labdarúgó NB I-ben.

Fejér megyei rangadóval indult a csonka 4. forduló, a Puskás Akadémia a Fehérvárt fogadta. A felcsútiak több helyezetet alakítottak ki, kétszer is vezettek, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek: előbb Kalmár Zsolt asszisztja után Kodro, majd a ráadásban Katona. A pontmentéssel a székesfehérváriak megszerezték első pontjukat az idényben, és meg is előzték a Mezőkövesdet a tabellán (amelynek bajnokiját a Fradi kupaszereplése miatt elhalasztották).

Büszke vagyok, hogy ki tudtak egyenlíteni a játékosaim, nem sok együttes tudta volna ezt megcsinálni három vereség után. Ez nagyon biztató a jövőre nézve. Ez a mentalitás új dolog számomra, tavasszal még nem tapasztaltam meg itt, és szerintem a szurkolók is ezt várják el a csapattól” – álmélkodott Bartosz Grzelak, a vendégek vezetőedzője a meccs után.

Hornyák Zsolt, a Puskás mestere szerint egyszerre félig tele és félig üres a pohár. „A hozzáállás extra, a játék extra, de kicsit jobban oda kell figyelni, mert így az eredmény miatt van hiányérzetem. Próbáltam rájönni, miért volt nyolcperces hosszabbítás, de nem ezen múlt, hanem az első félidőben kihagyott helyzeteken” – mondta a köbölkúti származású szakember, aki kitért Batik Bence szerepére is, aki védő helyett középpályást játszott. – Télen akár a csatársorba is beteszem, mert megígértem neki, hogy bejuttatom a válogatottba. Remélem, Marco Rossinak tetszett a játéka. Ha azt mondja Rossi, hogy szükséges, tényleg felteszem csatárnak, mert megérdemelné a lehetőséget a válogatottban.”

A székesfehérvári együttes a pontszerzéssel együtt 2020 szeptembere óta nyeretlen a felcsúti csapattal szemben, amely a két gárda elmúlt tíz meccséből négyszer diadalmaskodott, hatszor döntetlent ért el.

Két másik nulla is eltűnt a tabellából a hétvégén: az MTK és a Paks is megszerezte idénybeli első győzelmét. A Tolna megyeiek először játszhattak hazai pályán, és egy nagyon sima 3:0-lal intézték el az Újpestet. Érdekesség, hogy paksi részről mindhárom találatot Silye Erik készítette elő. A múlt héten csapatát nagyon leszidó újpesti Nebojsa Vignjevics öt helyen is változtatott a kezdőcsapaton a Paks ellen, mégsem volt kellő eredménye az igyekezetének. „Az ellenfelünk ránk erőltette az akaratát, a játékosai sokat futottak, hatékonyan támadtak. Tudtuk mire számíthatunk, ennek ellenére nem reagáltunk megfelelően, gyorsan kaptunk két gólt, és ez tulajdonképpen kinyírt bennünket. Sok volt az egyénieskedés, nem csapatként működtünk, a Paksnak viszont megvolt az elképzelése. Elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, nem érdemeltük meg azt a támogatást, amit tőlük kaptunk. Fontos lenne, hogy bizonyos játékosaink kilépjenek a komfortzónájukból, ma is olyan játékot láttam, amiben nem volt felelősségvállalás, motiváció” – nyilatkozta a szerb tréner a Nemzeti Sportnak.

A forduló hétfőn a Kisvárda debreceni vendégjátékával zárul – előbbi ugyanis felcserélte a pályaválasztási jogot a Lokival, mivel Kisvárdán bakteriális fertőzés miatt továbbra is használhatatlan a gyepszőnyeg, pedig már növényorvost is felkértek az együttműködésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?