Megúszta az AC Milan

<p>Simán nyerhetett volna Milánóban a Barcelona – mégsem nyert. És emiatt nemcsak a bíró és a pálya talaja, hanem egy kicsit talán Guardiola is okolható.</p>

A Milan és a Barcelona két mérkőzést játszott egymással az idei BL-sorozat csoportkörében – azokon összesen 9 gól esett. Az első negyeddöntőbeli randevújukon meglepetésre egy sem. Nem mintha ne lett volna esély a gólra: a Milan már a harmadik percben vezethetett volna, de Ibrahimovic 90, Robinho pedig 100 százalékos ziccert rontott. S akkor mit mondjon a Barcelona, amely több nagy helyzetet is elpuskázott, s joggal kér számon a játékvezetőn egy meg nem adott büntetőt: Alexis Sánchezt Christian Abbiati buktatta az ötös vonalán. A katalánok mondják is a magukét, Carles Puyol még egy tizenegyesgyanús esetet felemlegetett: a szünet után Mesbah az ő mezét cibálta fejelés közben. Victor Valdés ennél is tovább ment, szerinte tendencia, hogy a bírók a Barca ellen fújnak: „Ez nem az első ilyen eset, és már kezd elég unalmassá válni” – mondta a kapus. Az Arsene Wengerhez hasonlóan a San Siro talaját kritizáló Pep Guardiola sokkal elegánsabban reagált a bíró-kérdésre: „Ha a bíró nem adott meg számunkra két tizenegyest, az azért volt, mert nem látta ezeket az eseteket”.

Nem kétséges, a Barcelona jobban játszott ellenfelénél, mindenképpen győzelmet érdemelt volna. A katalánok az első félidő túlnyomó részében a Milan tizenhatosa előtt gurigáztak, Messiék olykor zsebkendőnyi helyeken, négy-öt védő között is megtalálták a réseket. „Uraltuk a mérkőzést” – foglalta össze Guardiola, de ezzel sok újat nem mondott, a Barcelona három és fél éve minden mérkőzését uralja. A labdabirtoklási fölény ezúttal is megvolt, de az embernek mégsem volt az az érzése, ami a csapat meccseinek 99 százalékán: hogy a Barcelona bármikor képes gólt rúgni, hogy a Barca más szint, más bolygó. S ehhez hozzájárult az is, hogy a Barcelonánál Messin kívül csak Alves és Xavi játszott jól a támadó felfogású játékosok közül. Iniesta szürke volt, Alexis elizgulta a helyzeteit, Fábregas pedig végig a kispadon csücsült, miközben a pályán ott biztosított (ki tudja, miért?) Keita. „Ha kell, a visszavágón kilenc csatárral támadunk majd” – idézte a trénert Victor Valdés a találkozó után, pedig talán elég lett volna a San Siróban eggyel több támadót betenni a kezdőbe.

A Milannál egyértelműen sikerként könyvelik el a 0:0-t. Massimiliano Allegri szerint csapata ezen a találkozón játszott a legjobban az idei szezon Barcelona elleni mérkőzésein. Az AC Milan a második félidőben egyenrangú ellenfele volt a Barcelonának – furcsa ilyesmit dicséretként állítani egy Milan-szintű csapat kapcsán, de a futballvilág nagyot változott a Messi-féle Barcelona színre lépése óta. A rossonerók hőse az UEFA honlapján a szurkolók szavazatai alapján is a legjobbnak választott Luca Antonini volt, aki két esetben is az utolsó pillanatban mentett, szinte biztos góltól megfosztva a Barcát. „A szerelés után úgy örültem, mintha gólt lőttem volna” – nyilatkozta a 29 éves hátvéd arról az esetről, amikor Alexis Sánchez lövését sikerült becsúszva blokkolnia a tizenhatoson belül. S hogy mi a meccs tanulsága a Milan részéről? Lehet, hogy az olasz foci fénye az utóbbi időben megkopott, de úgy tűnik, egy mérkőzésen még mindig egy tökéletesen védekező olasz csapat lehet a legesélyesebb a Barcelona tiki-takája ellen.

A nap másik meccsén gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése, a Bayern München 2:0-ra győzött Marseille-ben Gómez és Robben góljaival. „Nem vagyunk a legjobb helyzetben” – mondta az öszszecsapás után Didier Deschamps, az Olympique Marseille trénere, aki alighanem lassan új állás után nézhet, az Olympique mérlege az utolsó 9 tétmérkőzésén egészen elkeserítő: 0-1-8. A bajoroknál sokkal kevesebb a probléma, Jupp Heynckes mester csak amiatt dühöngött egy kicsit, hogy a játékosai öt sárga lapot is begyűjtöttek egy „sima” találkozón. S bár a német edző még nem akart az elődöntőről beszélni, Heynckes alighanem elkezdi a felkészülést a Real Madrid ellen.


Marseille 0:2 Bayern Full Highlights omgsport.ru by OMGSPORT
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?