Megújult csapat a bronzérmes komáromiaknál

komáromi kosarasok
Komárom |

Tavaly újonnan kialakított csapattal indult a komáromi férfikosárlabda-klub az extraligában, BC Komárno néven. Nem kis meglepetésre az alapszakaszban az első helyért a lévai Patriótákkal, s végül a playoffban bronzéremmel zártak. Az új idényt szombaton (16.00) a Svit ellen kezdik. Boban Tomic klubigazgatóval beszélgettünk.

Hogyan sikerült a felkészülés az új évadra, milyen érzései vannak a ligarajt előtt, és milyen reális esélyei mutatkoznak az alapjaiban megváltozott együttesnek?

Jó érzéseim voltak a felkészülés utolsó napjaiban. A srácok becsületesen és hatékonyan dolgoztak, színvonalas meccseket játszottak a Szövetségi Kupában, amelyben az élvonalbeli cseh és szlovák csapatok szerepeltek. A négyes csoportban elsők lettünk és az elődöntőbe jutottunk, a végső tornán pedig az értékes negyedik helyet szereztük meg. A mérkőzéseken vérbeli, minőségi kosárlabdázást láttunk, és szoros eredményeknek voltunk tanúi. Meggyőződésem, hogy hosszú és izgalmas idény előtt állunk, és nagyon szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot.

A csapat csaknem teljesen kicserélődött, kulcsjátékosok mentek el, de az eddigi tapasztalatok és szakvélemények alapján tehetséges és jól felkészült fiatal kosarladázók igazoltak Komáromba.

Igen, a játékoskeretünk nagy része kicserélődött, ami valószínűleg hatással lesz a játékstílusunkra, de mindenképpen szeretnénk megőrizni azt a minőséget, amelyet tavaly produkáltunk. Azt akarjuk, hogy méltó versenytársai legyünk az extraligában szereplő kluboknak.

Hogyan ítéli meg a csapat teljesítőképességét a felkészülés és az extraligás erőviszonyok alapján?

Erről még korai beszélni, mert mindenki nagyon készül és biztos lesznek kellemes meglepetésesek, esetleg csalódások is. Azt tudom, hogy nem kis feladat volt egy tavalyi sikeres csapat után összerakni egy csaknem új, ütőképes gárdát. Most úgy érzem, jó munkát végeztünk a felkészülés során, de ahhoz, hogy ez a csapat létrejöhessen, kellett a támogatóink áldozatkészsége, akiknek köszönetet mondunk segítségükért.

A csapat vezetőedzője Zlatko Jovanovics maradt, aki pozitívan értékelte játékosai teljesítményét, de azt is leszögezte, hogy van még elég javítanivaló a játékunkban, Sszerint kell néhány bajnoki a vetélytársakkal, hogy a csapat a teljesítőképessége szintjén játszhasson.

Hangsúlyoznom kell, hogy csapatunk egy új csapat. Minden együttesnek idő kell ahhoz, hogy a fiúk sok-sok szempontból megismerjék egymást, kialakuljon egy stabil csapatszellem, s ha ez megtörténik, akkor meggyőződésem, hogy minden meccsen igyekeznek majd kiadni magukból a maximumot. Az, hogy Zlatko Jovanovicsra mint asszisztensre a szlovák válogatottnál is számítanak azt jelzi, hogy van valami, amit Komáromban jól csinálunk.

Érdekes

A komáromiak játékoskerete

Martin Danielič, Luka Gasics, Marek Foltín, Michal Dolník, Gyurícsek Ádám, Devaughn Jenkins (Järvenpää), Demarkus Stuckey (Schwenningen), Ivan Pendics (Donji Vakuf), Anes Podojak (Zrinjski Mostar), Roman Skvašík (Handlová), Milos Sztajcsics (Campbell University), Samuel Volárik (Levice)

Tavaly újoncként berobbantak a Niké SBL-be, a harmadik hely vélhetően komoly motiváció az új idény előtt. Milyen eredményt érez reálisnak ezúttal?

Mindenki törekszik arra, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Sok mérkőzés lesz, kétfordulós hetek jönnek, s menet közben látjuk meg igazán, mire leszünk képesek. Minden ellenfelünket tiszteljük, s minden meccsünkön a győzelem reményével lépünk pályára. Fiatal csapatunk van, s azt gondolom, hogy menet közben is fejlődünk majd. A filozófiánk az, hogy érjük el azt az eredményt, amelyet csapatunk teljesíteni képes. Meglátjuk, mire lesz ez elég. A meccseken nagyon várjuk szurkolóink támogatását, anélkül igazán nincs is a játéknak értelme. Mi a drukkereknek és Komáromnak játszunk. Igyekezni fogunk eleget tenni szurkolóink elvárásainak és minél jobbak lenni.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?