Négy között a komáromi kosarasok

kosarkn

A komáromi BC férfi-kosárlabdacsapata első extraligás évében bejutott a legjobb négy közé, miután a playoff-negyeddöntő harmadik, sorsdöntő mérkőzésén nagy izgalmak közepette, 83:71-re legyőzte a Handlovát.

Az első negyeddöntős meccsen nagy küzdelemben a Duna-partiak győztek  Komáromban 92:80-ra, a másodikat a handlováiak nyerték 116:94-re, ezzel alaposan visszavágtak az esélyesebb komáromiaknak az egyik fél két győzelméig tartó párharcban. Tehát a tét a harmadik meccsen hatalmas volt, ami rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, mind a pályán, mind a nézőtéren. 

A mérkőzés kezdete előtt negyedórával a csaknem telt házas komáromi sportcsarnokot a vendégek szurkolótáborának viharos biztatása töltötte be, amely síppal, dobbal, dudával felszerelve, és a szlovák himnusz eléneklésével küldte harcba nem esélytelen kedvenceit.

A várakozással összhangban az első félidő igazolta az összecsapás kiegyenlítettségét. Az első negyedben nagyon koncentráltan és hatékonyan játszott mindkét csapat támadásban, védekezésben, sőt, a lepattanók megszerzésében is. A vendégek első három kosarára a hazaiak csak a 3. percben tudtak válaszolni, de a válasz határozott volt, mert az 5. percben már Duffyék vezettek 9:5-re. A vendégek ezután egyenlítettek, majd adok-kapokkal folytatódott a játékrész, amely 22:22-vel végződött. A második negyedben is folytatódott a kiegyenlített csata, 45:44-gyel zárult az első félidő.

Szünet után a komáromiak játéka fokozatosan hatékonyabbá vált. A Duna-partiak védekezése egyre erősödött és gyorsult, a vendégek pedig a 24 másodperces támadóidőben nem voltak képesek jó dobóhelyzetekbe kerülni. Három perc elteltével már látható volt a komáromiak fölénye, 65:53-ra vezettek. Djordjevics két egymás utáni hármasa kissé megnyugtatta a kedélyeket. A vendégek próbáltak ugyan felzárkózni, de a 12 pontos különbségből csak négyet tudtak lefaragni (67:59).

Az utolsó negyedben a komáromiak taktikusan, nagyon koncentráltan és óvatosan játszottak, pontosabban készítették elő támadásaikat, pontszerzési kísérleteik sikeresebbek voltak a vendégekénél, akiknek láthatóan gyengült a védekezésük, és az erejük is fogytán volt. A pontszerzésben Djordjevics és Duffy remekelt, s Johnson is kétszer a legjobbkor növelte a hazaiak pontjainak számát. 4 és fél perc volt hátra a meccsből, amikor a hazaiak 78:64-re vezettek, ami már előrevetítette a győzelmüket, amely végül 83:71 arányú lett.

„A játékosaimnak is mondtam, a playoff teljesen más tészta, főleg egy sorsdöntő meccs. Kezdő edző vagyok, és sok a fiatal kosarasunk, a Handlovánál több volt a rutin. Az döntött a javunkra, hogy ekkora energiával és elszántsággal játszottunk. Ez részünkről az első két meccsen egy kicsit hiányzott, de ezúttal az első perctől az utolsóig a legjobbunkat nyújtottuk. Megérdemelten jutottunk tovább” – értékelt Zlatko Jovanovic, a komáromiak vezetőedzője.

A szombaton rajtoló elődöntőben Duffyék ellenfele a losonci együttes lesz, amely az alapszakasz 3. helyezettjeként, a papírformának megfelelően 2:0-lal búcsúztatta a rájátszásból a Svitet. Érdekesség, hogy a komáromiak az idényben százszázalékosak soros ellenfelükkel szemben (96:89, 85:82, 95:84, 79:77), ehhez most három újabb győzelmet kellene hozzátenniük, hogy bejussanak a döntőbe. Az esetleges ötödik meccset Komáromban rendeznék. „Az elődöntőben is nagyon motiváltak leszünk. Mindannyiunk számára sokat jelent, hogy ilyen fiatalon érmekért játszhatunk. De nemcsak játszani akarunk, hanem továbbjutni is” – mondta a basketliga.sk-nak Vuk Djordjevics, a BC szerb légiósa.

A másik ágon az erőnyerő lévaiak a címvédő iglóiakkal találkoznak.

A jogelőd komáromi klub legutóbbi playoff-szereplése a negyeddöntőben ért véget a privigyeiek ellen a 2018/2019-es idényben. Elődöntőben egy évvel korábban szerepelt az akkori Duna-parti klub, a későbbi bajnok lévaiak 4:1-gyel mentek tovább ellenük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?