Megtapsolták az ógyallaiakat

<p>Nagykér. Nem tudtak eddig meccset nyerni, sőt még csak pontot sem szereztek az újonc nagykériek, így 3:9-es gólaránnyal az utolsó előtti helyet birtokolják a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában. Az ógyallaiak elleni hétvégi összecsapáson is saját tapasztalatlanságukra fizettek rá, ráadásul a helyzetek kidolgozásában sem jeleskedtek, így sima 3:0-ás vereséget szenvedtek az éllovastól.</p>

ÁBEL GÁBOR

Már a bajnoki rajt is balul sikerült a Nyitrához közeli település labdarúgói számára, ugyanis hazai környezetben mondtak csődöt a zsitvabesenyőiek ellen. Igaz, akkor eltiltás miatt kénytelenek voltak nélkülözni négy meghatározó játékosukat, a Bátora fivéreket, Mészárost és Galgonekot. Azóta viszont képtelenek magukhoz térni.

A sörgyáriak rakétarajtja

„Sajnos ezúttal is foghíjas volt a csapat, mivel sem Bátora Borisz és Dániel, sem pedig Janík nem állt rendelkezésemre. Vannak azonban tapasztalt labdarúgóink: Ďurický megfordult már Ógyallán és Udvardon is, Radoslav Obložinský Újlóton szerepelt, a nyitrai Anton Danko pedig annak idején az U15-ösök és az U16-osok válogatottját erősítette” – árulta el Ľubomír Zábojník nagykéri edző.

A bajnoki címre is esélyes sörgyáriak rakétarajtot vettek a pontvadászatban, s az elmúlt idényhez képest a teljesítményük is rohamosan javul. „Sikeresen beépültek a csapatba a fiatalok, Szabolcs, Bugáň, Žilák és Bojnák. Bár nem ismerjük az ellenfelet, remélem, gyorsan megtaláljuk sebezhető pontjait” – jelezte a bajnoki előtt Cingel Zoltán ógyallai játékosedző, aki a nyáron Marián Tvrdoňtól vette át a csapat irányítását.

Magasabb osztályban közreműködő egyesületek is megirigyelhetnék a kitűnő talajú és minőségű pályát. A közel négyszáz férőhelyes lelátó 2000-ben épült, a padokat a pozsonyi Intertől kapták ajándékba. Néhány vadonatúj pluszpad még mindig található a raktárban, hál’istennek itt még nem divat az ülőhelyek rongálása. A felnőttek mellett két ifjúsági csapatuk a III. ligában szerepel, a diákok és a kezdők pedig a területi bajnokságban. Míg hallgatjuk Tóth Sándor főrendező helyzetjelentését, a tizenkilenc éves Bugáň Richárd révén a vendégek beindítják a gólgyártást. A találat előtt elévülhetetlen érdemeket szerzett a csallóközaranyosiaktól érkezett új szerzemény, Turza Ronald, aki mértani pontossággal varázsolta a labdát a berobbanó csatár lábára. Az előző két bajnokin is Turza nevéhez fűződik az első gól megszerzése. Ezután Cingel Zoltán – példát mutatva társainak – kétszer villant, és beállította a végeredményt.

„Csak szégyent hoztok ránk”

A hazai közönség pedig elégedetlenségének adott hangot. „Egymást nézitek csak, nem pedig az ellenfelet kergetitek. Kinek kellett a magasabb osztály, csak szégyent hoztok ránk” – mondta egy törzsszurkoló. Egy öblös hangú néző a játékvezetőt szidta, holott Szőllősynek azonkívül, hogy a gólok után a sípjába fújt, alig akadt dolga. A folytatásban a vendégek futószalagon gyártották a helyzeteket, a hazaiak pedig beletörődve az újabb kudarcba, görcsösen, erőtlenül játszadoztak. Egyáltalán nem voltak kíváncsiak Bilkó kapus képességeire.

A szurkolók kiszolgálása

„Mindenben felülmúlt bennünket az ellenfél. Végig többet birtokolta a labdát, játékosai gyorsabbak és fürgébbek voltak a mieinknél. Azonnal el kell felejtenünk a csapnivaló kezdést, és alapvetően változtatni kell a hozzáálláson” – mondta védencei produkciójáról Ľubomír Zábojník.

„Erőnlétileg és gondolkodásban is túlszárnyaltuk vendéglátóinkat. Úgy vélem, maximálisan kiszolgáltuk a szurkolókat is, merthogy a végén felállva tapsoltak meg bennünket” – summázott Cingel Zoltán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?