Megszűnnek a közös bajnokságok?

Prága. Elképzelhető, hogy az idei férfi és női közös kézilabda-bajnokság lesz az utolsó cseh–szlovák pontvadászat.
A csehországi Sport című lap értesülése szerint az ottani klubok ellenzik a nemzetközi küzdelemsorozatot. „Korai még a HIL és a WHIL megszűnéséről beszélni.

Prága. Elképzelhető, hogy az idei férfi és női közös kézilabda-bajnokság lesz az utolsó cseh–szlovák pontvadászat.

A csehországi Sport című lap értesülése szerint az ottani klubok ellenzik a nemzetközi küzdelemsorozatot. „Korai még a HIL és a WHIL megszűnéséről beszélni. Igaz, az egyesületek vezetőivel tárgyaltunk, de addig nem akarok nyilatkozni, míg nem értesítettük a szlovák felet ” – mondta Jaroslav Chvalný, a cseh szövetség elnöke.

A szlovákok egyértelműen a közös bajnokság mellett foglalnak állást. „Eddig még hivatalos értesítést nem kaptunk, de arról tudunk, hogy a cseh csapatok képviselői a HIL megszűnését javasolják ” – nyilatkozta Pavol Derfényi, a Szlovák Kézilabdaszövetség első embere. Jiří Kekrt, a HIL élén álló Karviná edzője: „A sport szempontjából nagy kár lenne, ha megszűnne a közös bajnokság. Az egyik fő válóok az is lehet, hogy néhány cseh város, ahol a kézilabda nagy népszerűségnek örvendett, most nem szerepel a legfelsőbb osztályban, s így a fiatalok sem érdeklődnek a sportág iránt”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?