Megragadná cseppnyi esélyét a Fradi

Fradi.edzés.Puskás

A Ferencváros ma 21 órától a Puskás Arénában próbálja meg ledolgozni kétgólos hátrányát a Leverkusennel szemben a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében.

A zöld-fehéreket az idei évben sérülések sújtják. Samy Mmaee, Pászka, Besic, Tokmac és Owusu mellett csütörtökön sárga lapos eltiltása miatt Botka Endre sem állhat Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző rendelkezésére.

„Németországban játék szempontjából megvalósítottuk, amit szerettünk volna, de az eredmény nem olyan lett, mint vártuk. Tudjuk, mire képes az ellenfél, akik nagyon hatékonyak voltak a múlt héten, mi viszont nem lőttünk gólt azokból a helyzetekből, amiket kialakítottunk. Vannak dolgok, amiket meg kell változtatunk a visszavágóra – kezdte a szerdai sajtótájékoztatón a Fradi edzője. – A sérültek közül senki nem épült fel. Remélem, senki nem esik már ki, tizenhárom felnőtt mezőnyjátékosom van, akiket bevethetek. Nem tudjuk, az ellenfél milyen taktikával érkezik. Minden a pályán fog eldőlni, nekünk minimum két gólt kell lőnünk” – foglalta össze a helyzetet az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A zöld-fehérek nyolc veretlenül megvívott bajnokival kezdték az évet, majd a leverkuseni vereség után a Puskás Akadémiától is kikaptak a Groupama Arénában. Dibusz Dénest arról kérdezték szerdán, milyen a hangulat a csapaton belül. „Sosem jó vereséggel készülni a következő találkozóra, de úgy gondolom, hogy ezt lezártuk. Nagy elánnal és elszántsággal készültünk a héten, csak egy cél lebegett a szemünk előtt, hogy győztesen zárjunk csütörtökön és ezzel kivívjuk a továbbjutást – válaszolta a kapus, aki a Puskás Arénáról is szót ejtett. – A pálya minősége jó, itt lehet focizni, nekünk meg kell mutatnunk, hogy tudunk is. Minden olyan játékosnak, aki már pályára lépett itt, ez előnyt jelenthet. Akár azok, akik a kupadöntőben játszottak, vagy mi, a válogatott játékosok jobb helyzetben vagyunk az ellenfélnél. A több tízezer szurkoló pedig a lelátóról fog igazi hazai pályát varázsolni a Puskás Arénából” – nyilatkozta a csapatkapitány. Hozzá hasonlóan Csercseszov is bízik a ferencvárosi táborban.

„A szurkolóink Leverkusenben jobbak voltak, mint a csapat. Tudom, hogy ők mindig mellettünk állnak és nagyon remélem, hogy közösen győzelemre vezetjük a csapatot. A csütörtöki lesz a 16. nemzetközi mérkőzésünk a szezonban. Ez egy nagyon hosszú út, amit együtt jártunk be a szurkolókkal. Ez egy történelmi mérkőzés lesz” – zárta az 59 éves szakember.

Az első meccs alapján bizakodásra ad okot a Ferencvárosnak, hogy a mérkőzés nagy részében felvette a versenyt a Leverkusennel, de több helyzetet kell kialakítaniuk, ha győzni szeretnének. Ráadásul a németek mestere már számíthat az egy hete eltiltását töltő középpályásaira, Palacios és Andrich is a kezdőben kaphat majd helyet.

„Pozitívum volt a részünkről, hogy a hazai csapat szinte helyzet nélkül játszotta le a mérkőzést. Nem tudták megbontani a védekezésünket. Erre is készültünk, hogy a lehető legkevesebb lehetőséget engedjük nekik és ezért is volt bosszantó az eredmény. A tervet ugyanis megvalósítottuk, de mégis rossz eredménnyel térhettünk haza. Volt két jó lövésük, bízom benne, hogy most ezeket is el fogjuk tudni kerülni, de ha lesz ilyen, akkor gyorsabban kell reagálnunk és közelebb kell lennünk az ellenfélhez” – mondta el néhány szóban a siker receptjét Dibusz.

A mérkőzés játékvezetője a portugál Artur Dias lesz, aki a BL-ben és az EL-ben is rutinos játékvezetőnek számít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?