Megőrizné pozícióját a Duslo

<p>A női kézilabdacsapat játékával és eredményeivel is elégedettek Vágsellyén a közös cseh– szlovák bajnokság (WHIL) őszi szezonja után.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

A vágsellyei női kézilabdacsapat a hatodik helyen zárt a WHIL őszi szezonjában, a szlovák együttesek közül egyedül a nagymihályiak előzték meg a 7 győzelemmel és 3 vereséggel álló Duslót. „Kis szerencsével jobban is végezhettünk volna, mert a cseh Mostot leszámítva nincs nagy különbség a 2–6. helyezett csapatok közt – mondta lapunknak Kovács László, a vágsellyeiek klubtitkára. – Hazai pályán mind az öt meccsünket megnyertük, így kielégítőnek találja a szereplést a vezetés.”

Tomáš Kuťka, az együttes idén nyáron kinevezett vezetőedzője is hasonló szellemben nyilatkozott. Szerinte sikerült tovább haladni az elődje, Michal Lukačín által kijelölt úton. „Háromszor kaptunk ki, de olyan csapatoktól, amelyek otthonában mások sem fognak gyakran pontokat szerezni. Porubán megnyert meccset veszítettünk el, a Veselí elleni zakó okairól nem beszélnék, mert nem akarok büntetést kapni, Nagymihályban pedig épp azon a héten játszottunk, amikorra a Iuventa nagyon belelendült.”

A szezon előtt öt kézilabdázó távozott Vágsellyéről, helyükre csak a tapasztalt Lucia Súkenníková és egy fiatal tehetség, Nikola Rácková érkezett. A mutatott játékon viszont ez nem ütközött ki. „Az eredmények mellett a kézilabdázásunk színvonalával is elégedett vagyok. Természetesen menet közben is fejlődik a játékunk, mivel szerencsére a fiatalok felhívják magukra a figyelmet teljesítményükkel” – mondta Kuťka.

A dicséret Lucia Bérešovának és Simona Szarkovának külön is kijár: előbbi 62 góljával a negyedik, utóbbi 60 találattal a hatodik a WHIL góllövőlistáján. Most azonban mindketten harcképtelenek, mert műtéten estek át. „Négy játékosunk a válogatottban szerepel a vb-selejtezőkön, sokan pedig iskolai kötelezettségeik miatt nem edzhetnek velünk, így most a fiatalokkal foglalkozom. Jó lehetőség lett volna számukra a december elejei németországi felkészülési torna, de nemrég tudtam meg, hogy ez elmarad”– újságolta a Duslo 62 éves edzője. Így a WHIL januári folytatásáig csak egy Szlovák Kupa-meccs és egy nyitraiak elleni felkészülési találkozó biztos a vágsellyeiek programjában.

„A célunk jövőre is minimálisan az lesz, hogy magunk mögött tartsuk az egyaránt megerősödött partizánskei és szenci csapatot” – tette hozzá Kuťka. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?