Megnyerték az extraligát

A bajnok hodosi csapat győzelmével ért véget a férfi-asztalitenisz extraliga 2015/2016-os évada.

A bajnok hodosi csapat győzelmével ért véget a férfi-asztalitenisz extraliga 2015/2016-os évada. A csallóköziek elsősége egyben azt is jelenti, hogy biztos résztvevői a bajnoki címért folyó elődöntőnek, ahol a Bystričanyval találkoznak.

„Két felvonása volt az idei extraligának – magyarázza Jozef Kmeť hodosi klubelnök. – A 11 fordulós alapszakaszt pontveszteség nélkül megnyertük. Utána következett a legjobb hat és az alsóház külön mérkőzéssorozata. A véletlen úgy hozta, hogy ebben a rájátszásban ötből négy mecs-cset idegenben játszottunk, legutóbb is kétszer. Előbb sima, 6:3-as győzelmet arattunk Bystričanyban, majd 5:5-re végeztünk Gyűgyön a mögöttünk álló Hontianske Trsťany-Dudince csapatával. Összesen tehát tizenhat meccsből tizenötöt megnyertünk és egyszer döntetleneztünk.”

A klubelnök külön kitért a gyűgyi rangadóra: „Igazán színvonalas mérkőzésen született pontosztozkodás, kétszáznál többen látták, köztük volt húsz hodosi szurkoló is. Ennyi néző előtt még soha nem játszottunk az extraligában – húzta alá a tisztségviselő. – Csapatunk eredményességét részben befolyásolta, hogy Muskó Péter és Zoltán Lelkeš influenzás volt, de mindketten vállalták a játékot. Lelkeš egy győzelme mellett Samuel Novota és Muskó kétszer volt eredményes. Illáš, a hazaiak legendája azonban ismét kemény diónak bizonyult. Elvesztettük a párost, és Illášt egyik játékosunk sem tudta megverni. Különben fej fej mellett haladt a két csapat: 3:1 után fordítottunk 3:4-re, majd a hazaiak kerültek a győzelem közelébe, de 5:4 után egyenlítettünk. Nagy csata volt, mindkét oldalon az extraliga legnagyobb egyéniségeivel.”

A lebonyolítás szerint ezután a 4–6. helyen végzett csapatok folytatták a playoffban. A Metalfin Galanta– Bystričany párharcból az utóbbi lett a hodosiak ellenfele az elődöntőben.

Továbbra is két nemzetközi fronton érdekelt a hodosi csapat. A szuperligában csoportelsőként már elődöntős, s ellenfele a cseh U21-es válogatott lesz. Prágában (március 21.) és Hodosban (április 26.) lesz egy-egy meccs, s ennek összeredménye dönt a továbbjutásról. „Azonos képességű csapatok küzdelme várható, erős ellenfelet kaptunk, hiszen szinte ugyanaz, mint a cseh A válogatott” – mondta az esélyekről Jozef Kmeť.

Már nyolcaddöntős a hodosi együttes a TT-Intercup sorozatban. Két német rivális kiverésével jutottak idáig a csallóköziek. Itt is ellenfélre vártak. „Időközben kiderült, hogy a francia Ingre látogat hozzánk. Április 9-én 17 órakor lesz a kupameccs, és a két csapat játékosainak ranglistahelyezései alapján esélyesebbek vagyunk a győzelemre. Egy meccsen dől el a továbbjutás” – tudtuk meg a három fronton érdekelt klubcsapat első emberétől.

Extraligás tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?