Megnevezték Csercseszov ideiglenes utódját

Csercse.kabát

A Ferencváros hazai pályán szenvedett 3:0-s vereséget a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában a feröeri KÍ Klaksvík ellen. A magyar bajnok a kínos kiesés után elköszönt Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőtől.

A Groupama Arénába kilátogató 18 ezer néző aligha olyan kezdést várt a zöld-fehérektől, mint amit láthatott. Az első percek meddő mezőnyfölénye után az első helyzet a vendégek előtt adódott, és Dibusz Dénesnek komoly bravúrra volt szüksége, hogy ne kerüljön hátrányba a csapata. Három perccel később viszont már örülhettek a feröeriek. Abu Fani és Civic egymásra vártak, és utóbbi hozott össze egy tizenegyest, amit Frederiksberg lőtt magabiztosan a hálóba.

A játék képe az egész első félidőben nem változott, a Fradinál volt többet a labda, a KÍ pedig helyzeteket alakított ki és gólokat szerzett. A második feröeri találatnál egy rossz lövésbe a kapu előtt Frederiksberg tette bele a lábát, és kapuba pofozta a labdát, majd a hosszabbításban egy reménytelennek tűnő kontra végén Kassi lőtt távolról, Dibuszt pedig annyira meglepte a mozgásával ellentétes irányú lövés, hogy hiába ért bele, csak a gólvonal mögül tudta másodjára kipiszkálni a labdát. Ekkor már jó ideje zúgott a lelátókról a „k***a gyenge” és a csapatok hatalmas füttykoncert közepette vonultak az öltözőbe.

Sztanyiszlav Csercseszov kettőt cserélt a szünetben, de ennek szinte semmi látszatja nem volt, a játék csupán annyiban változott, hogy nem lőttek gólt a vendégek minden akciójuk végén, és 1-2 helyzetecskéig, lövésig a hazaiak is eljutottak. A ferencvárosi szurkolótábor a második félidő elején még megpróbálta feltüzelni a futballistákat, de miután látták, hogy továbbra is elképzelés nélkül játszik a csapatuk, a szakmai stáb felé a vezérszurkoló felszólítására felharsant az „auf wiedersehen”, de elég sokan a „ruszkik, haza” skandálására is rákezdtek.

Az utolsó percekben néhány szép feröeri passz alatt már ollézott a közönség, és a lefújás után a szurkolók nagy része a helyén maradt, megtapsolta a klaksvíki játékosokat. A zöld-fehér mezt magáról gyorsan levevő Samy Mmaee azonnal az öltöző felé indult, ami miatt meg is kapta a magáét az ultráktól, akik közül néhányan egy leheletnyi tapssal jutalmazták a csapat nagy részét, akik Dibusz, Sigér, Botka, Pászka és Lisztes vezetésével végighallgatták a B-közép előtt állva a nekik járó füttykoncertet.

A lefújás után Csercseszov vezetőedző elmondta ugyan, hogy a teljes felelősség az övé, mivel nem készítette fel a játékosait megfelelően a párharcra, és hozzátette, hogy ezek után meg kell hozni a szükséges döntéseket, de nem jelentette be lemondását. Az orosz válogatott szövetségi kapitányának menesztésére körülbelül egy órával később került sor, amikor a klub elnöke, Kubatov Gábor a közösségi médiában tette közzé, hogy nem dolgoznak tovább a trénerrel. Csütörtök délelőtt az is kiderült, hogy ideiglenesen Máté Csaba veszi át a csapat irányítását. A másodedző a korábbiakban együtt dolgozott Peter Stögerrel, Szerhij Rebrovval, Thomas Dollal és Ricardo Monizzal is a zöld-fehérek szakmai stábjában, és egy-egy menesztés után már ült is néhány találkozón a kispadon.

„Nagyon szerettem volna egy magyar csapat ellen játszani, és ez az álmom valóra is vált. Fantasztikus, hogy nyerni tudtunk idegenben. Mi, edzők tartottuk a játékosokban a lelket, hogy bízni kell a sikerben, de számoltunk azzal, hogy irgalmatlan nehéz feladat vár ránk – nyilatkozta a továbbjutás után a KÍ magyar kapusedzője, Turi Géza, aki a rendkívül veszélyes pontrúgások kidolgozásáért is felelős volt. – Talán ez a legnagyobb győzelem a feröeri futball történetében. Még mikor 20 perc volt hátra, akkor is úgy gondoltam, hogy ha kapunk egy gólt, meleg lehet a vége, így csak a végén hittük el, hogy sikerülhet” – tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, vannak a játékosok között tanulók, eladók, villanyszerelők és csupán a néhány külföldi légiós él a fociból, a többiek félprofi labdarúgók.

„Ez mindenki felelőssége, oda kell állni a szurkolók elé, a klubvezetők elé. Mi voltunk a pályán, ez elfogadhatatlan, hogy egy ilyen ellenfél ellen kiessünk. Tavasszal is érezhető volt, hogy valami nincs rendben. Az illetékesek, a szakmai stáb látta ezt, de úgy néz ki, a nyár nem volt elegendő, hogy ezeket a dolgokat rendbe rakjuk” – értékelt elkeseredett Dibusz Dénes az M4 Sportnak, aki a második félidőben egy-kétszer a kezeit széttárva fordult a szurkolótábor felé, jelezve, hogy itt ő nem tud mit tenni. A mixzónában a hazai játékosok nem álltak meg nyilatkozni, míg a vendégek részéről René Joensen elmondta, hogy villanyszerelőként dolgozik, utána jár edzésre és az, hogy a magyar közönség megtapsolta őket a meccs végén, hatalmas élmény volt a számukra.

A zöld-fehérek így az Európai-konferencialiga-selejtezőben folytatják, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfelük. Az FTC jövő csütörtökön hazai pályán kezdi a párharcot. Egy éve az Európa-liga-selejtezőben a magyar bajnok a hazai 4:0 után idegenben 1:0-ra kapott ki a Shamrocktól.

Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC–KÍ Klaksvík 0:3 (0:3)

Groupama Aréna, 18 187 néző

Játékvezető: David Smajc (szlovén)

Gólszerzők: Fredriksberg (8., 32., előbbit 11-esből), Kassi (45+1.)

Sárga lap: Botka, S. Mmaee, Abu Fani (mind FTC)

FERENCVÁROS: Dibusz–Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (74. Marquinhos)–Baráth (46. Ben Romdhane), Abu Fani, Gojak (46. Makreckis)–Traore (57. Owusu), Varga, Zachariassen (57. Lisztes)

KÍ KLAKSVÍK: Johansson–Petersen, Faero, Forren–Danielsen, Andreasen, Pavlovic (46. Hansson), Joensen (73. Da Silva)–Fredriksberg (56. Mikkelsen), Kassi (73. Gussias), Kronberg (93. Ahmed)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?