Megmozdult a futballpiac

Barcelona/Torino. Megtörtént a 2004-es év első nagy átigazolása az európai futballpiacon: Edgar Davids (Juventus) fél évre a Barcelona játékosa lett. S bár az aranylabdás Pavel Nedvěd távozásáról eddig még nem hallani, a torinói klubvezetés már felvette a kapcsolatot a Real portugál középpályásával, Luis Figóval.

Az FC Barcelona internetes honlapja szerint Davids, a holland válogatott középpályása kölcsönbe érkezik a spanyol bajnokság 7. helyén álló gárdához, amelynek a nyáron opciós joga lesz megvásárolni őt. A „pitbull” becenévre hallgató klasszis fizetéséről a klub nem adott tájékoztatást, ám a helyi lapok értesülései szerint 1,2 millió dollárral gazdagodik a katalán városban. A Juventusban 1997 óta futballozó, s éveken át alapembernek számító klasszis azért döntött a távozás mellett, mert a mostani szezonban nagyon kevés játéklehetőséghez jutott. Az olasz bajnokcsapat vezetői nem gördítettek akadályt távozása elé. A 30 éves Davids barcelonai beilleszkedését megkönnyítheti, hogy a holland válogatottnál már dolgozott együtt a klub mostani vezetőedzőjével, Frank Rijkaarddal. Ráadásul a gárda keretében több holland légiós is található.

A Juventus vezetése ugyanakkor tegnap délelőtt bejelentette: le szeretnék igazolni a Real Madrid portugál szélsőjét, Luis Figót. A játékos korábban már jelezte, szívesen átigazolna másik csapathoz a szezon végén. A Juve valószínűleg Figóval pótolná Davidsot. A Juve 35 millió eurót, és egy védőt adna a 31 éves játékosért, továbbá egy eddig meg nem nevezett védőt – feltételezések szerint Igor Tudort. „Nem tagadhatom, hogy szeretnék másutt is játszani – nyilatkozta Figo, akinek azonban 2006-ig szóló szerződése van a királyi gárdával. – Az új kihívások miatt változtatnék, mivel itt, Spanyolországban már mindent megnyertem.”

Ugyancsak a torinói zebramezesekhez tart az Ajax svéd csatára, Zlatan Ibrahimovics. A 22 éves futballistának nyáron jár le a szerződése Amszterdamban, s menedzsere szerint a Juventus mellett az AC Milan is bejelentkezett érte. A Juve vezetői a távozni készülő David Trezeguet helyére szeretnék megszerezni Ibrahimovicsot, bár az olasz lapok szerint Dado Prso (Monaco) és Fabio Bazzani (Sampdoria) is a kiszemeltek között van. (mti, o, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?