Meglepetésre készül a Slovan

SLovan-Kosice

A szlovák bajnok Slovan labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó, playoff körében a Ferecnvárost kiejtő Midtjylland otthonába látogat. Szerda este 21 órától már egy új igazolást is bevethetnek az égszínkékek

A pozsonyiak kedden jelentették be, hogy Idjessi Metsoko is a csapattal utazik Dániába, és akár már a BL-főtábláról döntő első meccsen is pályára léphet. A 22 éves csatár a Viktoria Plzeň csapatától egyéves kölcsönjátékra érkezett a szlovák fővárosba, de szerződése vásárlási opciót is tartalmaz. „Szerettünk volna csatárt igazolni, hogy Dávid Strelecnek is legyen konkurenciája. Metsokot már régebb óta figyeltük, és egy érdekes típusú futballistát ismertünk meg benne. Nagyon jó korban van, és bővítheti a lehetőségeinket a támadósorban. Reméljük, hogy fejlődni fog nálunk, és kibontakoztatja azokat a lehetőségeket, amelyek benne rejlenek” – nyilatkozta a futballistáról ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója. A togói gyökerű, de Franciaországban született Metsoko 16 cseh másodosztályú találkozón szerzett 9 góljával és 2 kupameccsen szerzett találatával hívta fel magára a figyelmet, mielőtt februárban Plzeňbe igazolt. A Viktoriánál aztán nem váltotta meg tavasszal a világot, de 8 meccsen 2 gólt azért ott is összehozott. Meglepő lenne, ha éppen a Slovannál több mint kétszer értékesebb játékoskerettel rendelkező Midtjylland ellen rúgná be az ajtót.

A bukmékerek is a dánokat látják esélyesebbnek, az ő továbbjutásukra még másfélszeres pénzt sem fizetnek, míg a Slovan bravúrja 2,5-szörös pénzt érhet a fogadóknak. Ezt a hozzáállást pedig az égszínkékek nyilatkozatai is tovább erősítik. „Nagyon várjuk a mérkőzést, és tudjuk, hogy egy olyan ellenféllel találkozunk, amelynek megvannak a képességei a Bajnokok Ligája főtáblájához. Szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, és megpróbálunk csodát tenni. Reálisan kell látnunk, hogy a Midtjylland a favorit. De mi is sokáig jutottunk, és csak két meccs választ el attól, hogy beteljesüljön egy álmunk. Nagyon fontos, hogy olyan eredményt érjünk el idegenben, amely után megmarad az esélyünk a visszavágóra. Hazai pályán sok őrült meccset játszottunk már, így akár most is meglephetnénk őket. Minden a szerdai eredménytől függ” – mondta az utazás előtt a Slovan másodedzője, Boris Kitka. Ha csodáról nem is beszélhetnénk, kétségkívül hatalmas meglepetés lenne, ha a szlovák bajnok bejutna a Bajnokok Ligája főtáblájára. Vereség esetén sem lehetnének azonban elégedetlenek, hiszen akkor az Európa-liga legjobb 36 csapata közé esnének ki.

Eddig három szlovák csapat volt képes arra, hogy bejusson a Bajnokok Ligájába. Az 1997/98-as idényben az 1. FC Košice, a 2005/06-os szezonban pedig éppen id. Vladimír Weiss vezetésével az Artmedia Petržalka vívta meg sikeresen a selejtezőket. Eddig utolsóként az MŠK Žilina szerepelt a legjobb európai klubcsapatokkal együtt a 2010/11-es idény csoportkörében. Most azonban már nem a korábban megszokott formátumban zajlik a BL, hiszen a 36 főtáblás csapat egy közös, úgynevezett „svájci rendszerű” lebonyolítás során nyolc mérkőzést játszik majd.

A Fradi elleni első meccsen gólpasszt adó, majd a visszavágón már az első félidőben csereként beszálló Aral Simsir azt nyilatkozta klubja honlapjának, hogy nagyon profi körülmények között készülnek, így minden adott ahhoz, hogy az utolsó lépést is megtegyék a Bajnokok Ligájában. „Jól nézünk ki, a szezonban még veretlenek vagyunk, és mindent meg kell tennünk, hogy ez így is maradjon” – jelentette ki a török középpályás, aki szerint mind fizikailag, mind szellemileg nagyon komoly teljesítményt kell nyújtaniuk a nyári szezonban, hogy megvalósíthassák a célt, amit kitűztek maguk elé.

„Egy nagyon jó ellenfél vár ránk, de tudjuk, hogy mik az erősségeik. Minél alaposabban fel kell készülnünk, és a legjobb formánkat kell mutatnunk. Vannak tapasztalataink az olyan mérkőzésekből, mint amit a Lille ellen is játszottunk, amikor az esélyesebb csapattal is felvettük a verseny. Remélem, ezek segítenek majd nekünk. Idegenben nem lesz könnyű dolgunk, de ha jó eredményt érünk el, akkor hazai közönség előtt, a szurkolók támogatásával mi lehetünk előnyben” – bizakodott a Slovan védője, Kenan Bajric.

A mérkőzést a Nova Sport 6 és a magyar Sport 1 is élőben közvetíti. A játékvezető a spanyol Alejandro Hernández lesz, a VAR-szobában pedig honfitársa, Carlos del Cerro Grande hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?