Mégis előzhet az AC Milan?

Az olasz bajnokság történetében a Juventus és a Milan a két legeredményesebb csapat: összesen 45 bajnoki címet szereztek (a torinóiak 28-szor, a milánóiak 17-szer végeztek az első helyen).
A két rivális számos emlékezetes mérkőzést játszott egymással.

Az olasz bajnokság történetében a Juventus és a Milan a két legeredményesebb csapat: összesen 45 bajnoki címet szereztek (a torinóiak 28-szor, a milánóiak 17-szer végeztek az első helyen).

A két rivális számos emlékezetes mérkőzést játszott egymással. A Juventus-rajongók számára a legédesebb emlék kétségkívül az 1996 decemberében elért győzelem: a San Siróban gázoltak át a Milanon (6:1).

Az AC Milan legnagyobb különbségű győzelmét keresve egészen 1950-ig kell visszautaznunk az időben, akkor a Czeizler Lajos edzette vörös-feketék 7:1-re verték a Juventust Torinóban. A Juve történetében az volt minden idők legnagyobb veresége hazai pályán, ennek ellenére abban a szezonban mégis a Juventus örülhetett a bajnoki címnek.

Ez azonban kivételes alkalom volt, legalábbis a statisztika szerint. A legutóbbi tíz olyan szezonban, amelyben a Juventus vagy a Milan szerezte meg a bajnoki címet, mindig az örülhetett a Scudettónak, amelyik a két csapat összevetésében is jobbnak bizonyult.

A sorozat az 1993/94-es szezonban kezdődött: ekkor a később bajnoki címet szerző Milan előbb 1:1-et játszott a Juvéval, majd 1994 márciusában Eranio góljával 1:0-ra le is győzte a Zebrákat a Delle Alpiban.

Ha a sorozat idén sem szakad meg, akkor hiába a Juve utcahossznyi előnye, hiszen most 0:0 lett, ősszel pedig Ancelottiék 3:1-re verték torinóiakat a San Siróban, tehát a statisztikák szerint még előzhet a Milan. (ktn)

Következik Tippünk

(30. forduló március 18-19.)

Fiorentina–Ascoli 60-20-20 1

Treviso–Cagliari 20-50-30 x2

Reggina–Empoli 40-40-20 1x

Livorno–Juventus 20-30-50 2

Internazionale–Lazio 50-30-20 1

Roma–Messina 50-30-20 1

Udinese–Milan 20-35-45 2

Sampdoria–Palermo 35-40-25 1x

Lecce–Parma 30-50-20 1x

Chievo–Siena 40-40-20 1x

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?