Megállítanák a gólerős Szalahot

Ma este (20.45) az FC Liverpool az AS Romát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Ma este (20.45) az FC Liverpool az AS Romát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak elsősorban a kirobbanó formában levő Mohamed Szalahban bíznak, aki zsinórban lövi a gólokat.

A tavaly még a rómaiaknál szereplő egyiptomi csatár (42 millió eurót adott érte a Pool) nyolcszor volt eredményes a BL-ben, és három fordulóval a befejezés előtt 31 találatnál tart a Premier League-ben, amivel beállította Alan Shearer (1995/96), Cristiano Ronaldo (2007/ 08) és Luis Suárez (2013/14) gólcsúcsát.

Nem csoda, hogy Mohamed Szalah lett a szezon legjobb játékosa a Premier Leauge-ben. A 25 éves liverpooli futballista a vasárnapi díjkiosztó gálán úgy fogalmazott, hogy elsősorban a klub sikereiben gondolkodik, és nem az egyéni elismerésekben, így a legfontosabb számára az, hogy a csapattal nyerjen trófeát. „Nagyon közel vagyunk hozzá a Bajnokok Ligájában, ahol elődöntőbe kerültünk. Remélem, hogy megnyerjük trófeát ” – fogalmazta meg a célt Szalah, akinek szép emlékei vannak a római csapatról: „Két szép évet töltöttem az olasz fővárosban, néhány korábbi játékostársammal most is tartom a kapcsolatot. Ismerem az olasz együttest, a szurkolókat, így tudom, hogy nagyon rázós meccsek várnak ránk.”

Bruno Peres, a rómaiak hátvédje jelezte Szalahnak, hogy nem fognak kesztyűs kézzel bánni vele. „Ha kell keményen odalépünk neki. Tudjuk, mire képes, nehéz lesz őt semlegesíteni. A római negyeddöntőben Messit is meg tudtuk állítani, miért ne tudnánk Szalahot is.”

Az előző körben a Manchester Cityt kettős győzelemmel (3:0, 2:1) kiütő Liverpool szombaton a West Brom elleni idegenbeli 2:2-es döntetlennel hangolt a BL-meccsre. Jürgen Klopp együttese a legutóbbi tíz tétmérkőzéséből hatszor eredményesen őrizte kapuját. A középhátvéd Virgil van Dijk nem aggódik amiatt, hogy a Premier League sereghajtójától két gólt is kaptak. „Nincs ok a pánikra. Folytatnunk kell azt, ami korábban már működött. Hatalmas lehetőség előtt állunk” – szögezte le Van Dijk.

A negyeddöntőben nagy meglepetésre az FC Barcelonát (1:4, 3:0) búcsúztató Roma szintén szombaton tartott BL-főpróbát. A vendégként pályára lépő fővárosi csapat a Spal ellen simán győzött 3:0-ra. Eusebio di Francesco vezetőedző elégedett volt játékosai teljesítményével, különösen azzal, hogy mentálisan erősnek bizonyultak. „Egy dolgot tudok kiemelni, ami nem tetszett, hogy túl sok gólszerzési lehetőséget hagytunk ki – nyilatkozta Eusebio di Francesco. – A Liverpool ellen már az első perctől kezdve sokkal több koncentrációra lesz szükségünk a befejezéseknél.”

Az angol és az olasz együttes nem sűrűn fordult meg a legrangosabb kupasorozat legjobb négy csapata között a közelmúltban. Sőt, az AS Roma egyetlen részvételéig egészen 1984-ig kell visszamenni, akkor történetesen éppen a Liverpoollal vívott döntőt még a BL elődjének számító BEK-ben, és hazai pályán 1:1-es eredmény után büntetőkkel elbukta a trófeát. Ez volt az első BEK-finálé, amelyet 11-esekkel döntöttek el. A Liverpool tizedszer játszhat a legjobb négy között, de legutóbb tíz éve volt elődöntős. Akkor 4:3-as összesítéssel a Chelsea búcsúztatta. (MTI, TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?