Még nincs döntés a bundaügyben

<p>Pozsony. A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) fegyelmi bizottsága elnapolta a döntést a bundaügyben, mert a hat beidézett gyanúsított közül egyedül Ivan Hodúr jelent meg a tegnapi meghallgatáson. A testület október tizedikére tűzte ki az újabb meghallgatást.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A meccsek manipulálását irányító Ivan Žigán és Marián Dirnbachon kívül a DAC három volt futballistája, Marek Božoň, Michal Dian, valamint Tomáš Huber is távol maradt. Mivel Žigáék társa, Rák Róbert Ausztriában játszik, a SFZ nem kompetens dönteni az ügyében, így nem is hívhatták be a fegyelmi bizottság elé.

Délután fél három körül a SFZ épülete előtt legalább negyven újságíró várta a bundaügy gyanúsítottjait, akik a rendőrség szerint a DAC idei szezonban lejátszott meccsei közül négyet manipuláltak: a bundázás célja az volt, hogy legalább négy gól essen a találkozókon.

Háromnegyedkor háromkor berobogott Ivan Hodúr fekete Audija, a fotósok és az operatőrök rögtön a gyönyörű kocsihoz rohantak. Majd tíz percig ült az autóban a 33 éves középpályás, aztán az újságírók gyűrűjében bement az épületbe, s csak annyit mondott, hogy csak a meghallgatás után nyilatkozik. Szűk fél óra után be is tartotta szavát, és válaszolt a kérdésekre. Ezután Hodúr könnyes szemmel távozott.

„A hat beidézett játékos közül mindössze Ivan Hodúr jött el, Michal Dian korábban jelezte, hogy nem tud részt venni az ülésen. A többiek viszont igazolatlanul hiányoztak, nekik írásban kell megindokolniuk, hogy miért nem jelentek meg – jelentette ki Miroslav Vlk, a fegyelmi bizottság elnöke. – A testület meghallgatta Ivan Hodúrt a bundaüggyel kapcsolatosan, de mivel a többi gyanúsított álláspontját nem ismeri, így nem tudott dönteni, ezért október tizedikére tűzte ki az újabb meghallgatást. Az biztos, hogy Hodúr esetében enyhítő körülménynek vesszük, hogy együttműködött, és ennek nagyon fontos szerepe lesz a fegyelmi döntésben.”

Kíváncsiak voltunk, hogy Marek Božoň és Tomáš Huber miért nem jelent meg a fegyelmi bizottság előtt, meglepetésünkre mind a ketten kijelentették, hogy nem kaptak értesítést a meghallgatás időpontjáról, és ezért nem jöttek el.

Ennél már csak Miroslav Vlk válasza volt meglepőbb: „Mi nem ismerjük a lakcímüket, ezért a szövetség hivatalos közlönyében jelentettük meg, hogy mikor lesz a meghallgatás. Mondják meg nekik, hogy olvassák a közlönyt” – szögezte le a fegyelmi bizottság elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?