Még négyen a kupaszereplésért

Pozsony. Három fordulóval a bajnokság befejezése elott még nem dolt el, hogy a kupagyoztes szenciek mellett melyik csapat szerepelhet az UEFA Kupában. Még négyen pályáznak a második helyre, a legjobb pozícióban a puhóiak vannak. Mivel a Dubnica már megmenekült, csupán két kiesojelölt maradt, a Prešov és az FC Košice. A kassaiak a hatpontos hátrányukból kettot lefaragtak, de még így is reménytelennek látszik a helyzetük, hiszen már csak kilenc pont

Meglepetésre a sereghajtó kassai csapat gyozni tudott Trencsénben, a vendégek legjobbjának a Kobr kapus bizonyultTASR-felvétel Viszonylag jó játékot hozott a második helyért vívott mérkozés a Púchov és a Slovan között. Már a 25. másodpercben vezethetett volna a Slovan, de Meszároš nem találta el a kaput, késobb Sedlák löketét hárította Bernady. Gól a másik kapuba esett, a 16. percben Breška középre cselezte magát és meglehetosen távolról, eros lövéssel bevette Peškovie kapuját. Hat perc múlva egyenlítettek az égszínkékek, Onofrej 25 méteres helyezett lövése kötött ki a hálóban. Utána csökkent a játék irama és színvonala, mintha a két csapat megijedt volna, hogy vezetést szerezhet. A hajrában Pavol Vavrík elobb a kapusba rúgta a labdát, de nem sokára az alsó sarokba. A gól nem törte le a vendégeket, a szünet után hosszú percekig ostromolták a hazaiak kapuját, Onofrej, Meszároš és Kozmer labdája nem talált utat a hálóba. A 83. percben F. Hrneár egyenlíthetett volna, aztán a hajrában Breška elfektetett néhány pozsonyi védot, elegánsan Pernišhez passzolt, s a gólvágó beállította a végeredményt.

Nagyon gyatra játékot produkáltak a ligetiek az elso félidoben Rózsahegyen. Ezt kihasználták a vendéglátók, két gólt lottek. Elotte, a 11. percben Maixner szólóját Mucha kapus meghiúsította. Galis edzo annak ellenére is kapuba állította Lipeákot, hogy korábban kijelentette, amíg o edzo lesz, a portás nem kap lehetoséget. Nem is a kapussal volt baj, hanem a csatárjátékkal. A második 45 percben többször is csökkenthették volna hátrányukat a pozsonyiak, Desiatnik lövése kapufán kötött ki, Hall labdáját Mucha hárította nagy bravúrral. Szögletrúgás elozte meg a hazaiak harmadik gólját, amely után pályára lépett a 39 esztendos Hýravý, akinek ez volt a 350. bajnoki mérkozése, ezzel befejezte karrierjét a Szuperligában. Hýravý ugyan nem lott gólt, de a 87. percben szellemes átadásából Šafranko állította be a végeredményt.

Nagyon fontos meccset vívott Eperjesen a Tatran és a Dubnica. Éppen ez nyomta rá bélyegét az elso félidore, a nézok nagyon gyenge futballt láthattak. Csak a 41. percben született az elso igazi akció, a támadás végén Adam alig lott mellé. Sokkal izgalmasabb volt a második játékrész. A 64. percben egy Adam–Bubenko akció után Kováe kapus csak kiütni tudta a labdát, és Šlahor közelrol megszerezte az eperjesiek vezetését. Két perc sem telt el, amikor Greguška átcselezte magát a hazai védelmen, a tisztán álló Strakához passzolt, aki egyenlített. Nagy igyekezettel játszott a hajrában a hazai együttes, beszorította ellenfelét, de nem tudott gólt loni.

Nagy lendülettel kezdtek a trencséniek kassai ellenfelük ellen, gólokat rúghattak volna, nem így történt, sot gólt kaptak, Lelkeš közelrol szerzett vezetést a vendégeknek, s ahogy késobb megmutatkozott, ez volt a meccs egyetlen gólja. Utána a kassaiak tovább támadtak, de miután nem tudtak eredményesek lenni, az utolsó negyed órában csak az elony megtartására törekedtek.

A bajnokság állása:

1. Žilina 33 20 6 7 57:31 66

2. Púchov 33 16 8 9 43:29 56

3. Inter 33 15 8 10 51:34 53

4. Ružomberok 33 15 8 10 47:35 53

5. Slovan 33 14 8 11 40:35 50

6. Treneín 33 12 9 12 39:42 45

7. Petržalka 33 10 13 10 47:42 43

8. Dubnica 33 8 9 16 32:45 33

9. Prešov 33 7 7 19 31:59 28

10. FC Košice 33 4 12 17 26:61 24

A következo forduló musora, június, 1., szombat, 17.00: FC Košice– Inter, Žilina–Ružomberok, Dubnica–Púchov; 17.30: Slovan– Treneín, Petržalka–Prešov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?