Még mindig dolgoznak a nyitómeccs helyszínén

<p>Sztrájk talán nem lesz, a Twitteren viszont lehet majd szavazni. A holnap kezdődő labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos hírekből válogattunk.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az utolsó pillanatokig dolgoznak a labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában. A csütörtöki Brazília–Horvátország találkozóig még hátravan egyes szektorokban a székek rögzítése, a külső terekben fém- és famunkálatokat kell elvégezni, valamint a VIP-páholyban is akad teendő.

„Több mint 300 munkásunk van, akik naponta 24 órát dolgoznak, hogy mindennel elkészüljünk időre” – igyekezett megnyugtatni a közvéleményt az építkezés egyik vezetője. Akadt viszont szomorú hír is: a vasútvonal felújításánál végzett munkálatok során egy munkás életét vesztette.

A városban egyébként helyreállt a közlekedés – bár valószínűleg csak átmenetileg. A metró dolgozói ugyanis felfüggesztették a sztrájkot, de mivel továbbra sem teljesítették a béremelési igényeiket, csütörtöktől újfent a munkabeszüntetés mellett dönthetnek.

Sokat foglalkoztak a vb hivatalos labdájának, a Brazucának a kifejlesztésével is. A labda 2,5 év alatt nyerte el végső formáját. A Brazuca mindössze 437 gramm súlyú, teljesen szintetikus anyagból készült, nem varrták, hanem ragasztották és a FIFA előírásának megfelelően 69 centiméter kerületű.

Az Adidas sportszergyártó cég közlése szerint a Brazuca stabilan száll a levegőben és tapad majd a játékosok lábához. A fejlesztési folyamat során a labdát még mosógépben is tesztelték, néhány centrifugálást is ki kellett bírnia. „A Brazuca egyetlen gramm vizet sem vesz fel” – mondta ezzel kapcsolatban Harald Körger, az Adidas fejlesztésért felelős munkatársa.

Változtatott a FIFA is: a szurkolók a Twitteren keresztül választhatják meg a mérkőzések legjobb játékosát. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közleménye szerint ezzel a lépéssel szeretnék elérni, hogy minél többen részt vegyenek a voksolásokon, négy évvel korábban ugyanis csak a FIFA honlapján keresztül lehetett választani.

A legjobb játékosra a találkozók második félidejétől kezdve a lefújásig várják a szavazatokat a szervezők. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?