MÉG 21 NAP A MEGNYITÓIG

BÁTKY HELYETT TEŠOVIČ. Július 29-én nem Bátky Attila mondja az olimpiai esküt, hanem Martin Tešovič súlyemelő. Mégpedig azért, mert a Dukla Trenčín birkózója még edzőtáborban lesz.
NÉHÁNY NAP KIHAGYÁS.

BÁTKY HELYETT TEŠOVIČ. Július 29-én nem Bátky Attila mondja az olimpiai esküt, hanem Martin Tešovič súlyemelő. Mégpedig azért, mert a Dukla Trenčín birkózója még edzőtáborban lesz.

NÉHÁNY NAP KIHAGYÁS. Várhatóan néhány nap múlva folytathatja az olimpiai felkészülést Cseh László Európa-bajnok, vb-ezüstérmes úszó, aki szerdán egy rossz mozdulat következtében jobb lábfejében középcsonttörést szenvedett. A Spartacus athéni éremesélyes versenyzőjét csütörtök délelőtt műtötték meg, s fémmel erősítették meg a sérült csontot. Cseh László édesapja szerint fia a baleset után sem adja fel terveit, és fel fog állni a nehéz helyzetből.

ÁTADTÁK AZ OLIMPIAI FALUT. Huszonkét nappal az athéni játékok nyitóünnepsége előtt átadták a szervezőbizottságnak az olimpiai falut. A várt 17 ezer sportolóból és kísérőből az elsők már a jövő héten megérkeznek a létesítménybe. A 2100 lakásból álló település 1200 méter magasan, az észak-athéni Párnitha-hegy lábánál fekszik, mintegy 20 percnyi útra a központi stadiontól. A tábort betontömbökből és szögesdrótból készült kerítés övezi, melynek mentén éjjel-nappal rendőrök járőröznek. A látogatókat és járműveiket a bejárattól 300 méterre lévő sorompónál ellenőrzik.

TISZTÁK AZ OROSZOK. Az orosz olimpiai küldöttség teljesen tiszta, a közelmúltban elvégzett átfogó doppingvizsgálat során egyetlen sportoló szervezetében sem találtak tiltott teljesítménynövelő szert. Ezt Vitalij Szemjonov, az Orosz Nemzeti Doppingellenes Központ igazgatója jelentette ki. A 2002-es téli olimpián nagy botrányt kavart az orosz Larissza Lazutyina és Olga Danyilova doppingbotránya. Mindkét sífutónő darbepoetin használata miatta bukott le, ezért a NOB visszavette tőlük az összes Salt Lake Cityben nyert ötkarikás érmüket.

ESTÉNKÉNT UTCABÁL. Athénban minden éjjel az egész városra kiterjedő utcabált rendeznek az olimpia ideje alatt. „Történetünk legnagyobb szabadtéri programját rendezzük meg, több mint 500 koncerttel. A város 22 terén, 13 színpadon összesen 600 művész lép fel a négyórás esti rendezvények során – mondta Dora Bakojanni polgármester. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?