Mečíř óvatosságra int

Bár önfeledtnek nem nevezhe-tő a légkör a szlovák tenisze-zők körében, a papírforma alapján Kllžanéknak be kelle-ne húzniuk a magyarok elleni hétvégi Davis-kupa-meccset.Miloš Mečíř, a szlovák férfi-teniszválogatott szövetségi kapitánya szerint a nagyobb tapasztalat és a borítás jobb ismerete billent

Bár önfeledtnek nem nevezhe-tő a légkör a szlovák tenisze-zők körében, a papírforma alapján Kllžanéknak be kelle-ne húzniuk a magyarok elleni hétvégi Davis-kupa-meccset.

Miloš Mečíř, a szlovák férfi-teniszválogatott szövetségi kapitánya szerint a nagyobb tapasztalat és a borítás jobb ismerete billentheti leginkább csapata javára a mérleg nyelvét a hétvégi, magyarok elleni Davis-kupa-mérkőzésen. Az euro-afrikai zóna 1. csoportjának 2. fordulójában szerinte izgalmas találkozóra van kilátás a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban. „A ranglistahelyezések alapján mi vagyunk a favoritok, de nagyon sokat fog számítani az aktuális forma. Kicsit tartok attól, hogy az ellenfél első számú játékosa, Fucsovics Márton jobban játszik kemény borításon, mint salakon – utalt Mečíř a két együttes tavalyi budapesti mérkőzésére, amelyen védencei 3:0-ragyőztek. – Balázs Attila akkor nem játszott. Ő nem kelt feltűnést a pályán, nincs kimondottan olyan ütése, amelyre támaszkodni szokott, inkább taktikailag jó, és bejátssza az egész pályát. Nem tudom, mire számíthatunk tőle.”

A szlovák teniszezők, Martin Kližan, Lukáš Lacko, Andrej Martin és Jozef Kovalík is inkább Fucsovicsot ismerik. „Komplex játékos, de nagy kilengések jellemzik. Ha elkapja a fonalat a héten, kellemetlen lehet” – nyilatkozta Lacko, aki Kližanhoz hasonlóan nem vállalta a játékot a tavalyi mérkőzésen, majd a Világcsoportba jutásért vívott mérkőzésre sem utazott el Ausztráliába.

Azóta mindketten túl vannak néhány csörtén a teniszszövetséggel. A közelmúlt eseményeit (sokezres büntetések, Kližan „válaszai” a közösségi oldalakon) Mečíř már lezártnak tartja, elmondása szerint nagyon örült, amikor a két érintett szájából azt hallhatta, hogy játszani akarnak a válogatottban. „Senki sem tévedhetetlen. Nagyra értékelem, hogy segíteni akarnak a nemzeti csapatnak” – jegyezte meg Mečíř.

Lacko is ügyesen terelte más irányba a kényes kérdéseket a tegnapi sajtótájékoztatón. „Talán az elmúlt években már nem volt bennem akkora tűz. Most újra jobban várom a Davis-kupa meccseit” – mondta Lacko. Kližan viszont rögtön az első, a csapatban uralkodó légkörről érdeklődő újságírói kérdésre megsértődött. Kisebb duzzogás után annyit azért megjegyzett, megvan a kellő motivációja a sorozathoz. „A csapatban mindenkinek van valamilyen feladata. Ha mi, játékosok és a szakmai stáb is tartja magát ehhez, akkor legyőzhetjük a magyarokat” – fogalmazott Kližan, aki a két csapatból egyedüliként tagja a top 100-nak a jelenlegi világranglistán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?