Mbappéra az uruguayiak ellen is nagy feladat hárulhat

Mbappé

A nyolcaddöntőben két gólt szerző Kylian Mbappé a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki negyeddöntőjének is kulcsszereplője lehet, igaz, a kőkemény uruguayi védelemmel szemben várhatóan nehéz dolga lesz.

A PSG 19 éves támadója Pelé óta az első tinédzser, aki vb-meccsen duplázni tudott, ráadásul góljai mellett kiválóan is játszott a nyolcaddöntőben: hihetetlen sebességű megindulásaival szemben az argentin hátvédek tehetetlenek voltak, legtöbbször csak szabálytalanul tudták megállítani. „Néhányszor azon gondolkoztam, robogóval közlekedik-e” – viccelődött csapattársa gyorsaságával Florian Thauvin.

Az uruguayiak ellen vélhetően sokkal nehezebb dolga lesz Mbappénak, illetve csatártársainak, Olivier Giroud-nak és Antoine Griezmannak, mivel a dél-amerikaiak nagyon eredményesen védekeznek, Fernando Muslera a portugálok elleni nyolcaddöntőben 597 perc elteltével kapott gólt. A Diego Godín vezette védelem az Atlético Madridnál megszokott keménységgel játszik, ugyanakkor kirívó szabálytalanságot ritkán követ el: négy vb-meccsen mindössze egy sárga lapot gyűjtött be a La Celeste.

Óscar Tabárez szövetségi kapitány joggal bízhat abban, hogy sikerül megfékezni Mbappét, ugyanis a nyolcaddöntőben csapata tökéletesen semlegesítette Cristiano Ronaldót: a portugál szupersztár hiába próbálkozott hatszor lövéssel, kísérletei nagy részét blokkolták. „Nem szabad nekik területet adnunk, meg kell fojtanunk a játékukat, el kell érnünk, hogy a támadóik kényelmetlenül érezzék magukat a pályán. Ez a mi fegyverünk” – jelentette ki Diego Laxalt uruguayi középpályás.

A dél-amerikaiak számára a legnagyobb kérdés, hogy a portugálok ellen duplázó Edinson Cavani bevethető állapotban lesz-e. A csatárt a nyolcaddöntőben vádlisérülés miatt le kellett cserélni, és még szerdán is nagy fájdalmai voltak. Így még nagyobb szerep hárulhat majd Luis Suárezre, aki – bár két gólt már szerzett – eddig adós az igazán jó játékkal, és elsősorban rengeteg színészkedése miatt beszélnek róla.

Az együttesek eddig háromszor találkoztak vb-n: az 1966-ban a dél-amerikaiak nyertek 2:1-re, később kétszer is 0:0-t játszottak a felek. Felkészülési mérkőzést háromszor vívtak, abból is kettő gól nélküli volt. Legutóbb 2013-ban, Montevideóban 1:0-ra az uruguayiak nyertek.

A dél-amerikaiak legutóbb a 2010-es világbajnokságon jutottak el a legjobb négyig, a franciák pedig 2006-ban. Az előző, brazíliai tornán előbbiek Kolumbia ellen a nyolcaddöntőben, utóbbiak a németekkel szemben a legjobb nyolc között búcsúztak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?