Mától Corgoň Liga – újra a DAC-cal

Pozsony |

<p>Nyolc év után – a szenci és a dunaszerdahelyi klub fúziójának köszönhetően – újra az élvonalban szerepel a DAC. Novota János csapatkapitány szerint jó játékosok jöttek össze Dunaszerdahelyen, akik ki akarják használni a meglepetés erejét, és Nyitráról sem szeretnének pont nélkül hazatérni.</p>

„Bárhová megyek a városban, mindenhol azt suttogják: DAC, DAC, DAC… Mindenki a csapatról beszél, a szurkolók lázban égnek, mi is nagyon várjuk már az szezont” – mondta Novota. A csapat gyorsan épült, játékosok jöttek-mentek, néhányan meg se melegedtek, néhányan tovább maradtak, aztán mégis eltűntek, néhányan pedig csak az utolsó pillanatban estek be Dunaszerdahelyre, Novota mégis úgy véli, sikerült jó gárdát összehozni: „Összeszokni még nem volt időnk, de jó képességű játékosokból áll a csapat. Milan Djuricic pedig nagyon jó edző, élvezetes edzéseket tart, remélhetőlegez a játékunkon is megmutatkozik.” Sok nemzetiség, sok futballstílus keveredik a jelenlegi DAC-ban, a keretben van magyar, szlovák, osztrák, horvát, kameruni és marokkói játékos is, az edző horvát, a klubelnök meg iráni… „A szlovák futballban sokat kell futni” – foglalta össze eddigi szlovákiai megfigyeléseit a horvát Mate Dragicevic, Mohseni klubelnök pedig az európai és az ázsiai (konkrétabban: iráni) futball különbségeire mutatott rá: „Európában mindenki taktikailag képzett, míg Iránban inkább az ösztönszerű játék dominál.” Hogy mire lesz képes a DAC nemzetközi gárdája, arról sokat elárulhat már az első, nyitrai meccs is. Novota abban bízik, meg tudják lepni a tavalyi bronzérmest: „Szerintem a nyitraiak nem lesznek olyan jók, mint az elmúlt szezonban. Egy pontot mindenképp haza akarunk hozni.” A meglepetés erejét szeretné kihasználni Djuricic is: „Ha már ilyen kevés időm volt összerakni a csapatot,legalább annyi előnyünk lesz, hogy az ellenfelek nem ismerik a játékosainkat. Jó lenne élni ezzel az előnnyel.” Bár a dél-szlovákiai drukkerek bizonyára a DAC szereplését fogják a leginkább figyelemmel kísérni, azért van élet a DAC-on túl is, izgalmas bajnokságra van kilátás. Négy csapat is kijelentette, célja a bajnoki cím: a szokásos Artmedia és Žilina mellett bejelentkezett a Trnava és a főleg tulajdonosposzton megerősödött Slovan is. A kiesés elleni harcot érthető módon mindenki szeretné elkerülni, egyelőre a játékoskeret szempontjából az aranyosmaróti ViOn tűnik a leggyengébbnek, ám kispadján Ľuboš Moravčík ül, aki – ha csak fele olyan jó edzőnek bizonyul, mint amilyen játékos volt – akár meglepetést is okozhat. (Bőd Titanilla) Összeállításunk a CSAPATOK KERETEIRŐL és a teljes ŐSZI MENETREND megtalálható az Új Szó szombati (július 19-i) számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?