Maszuoka és Sainct

Sarm-es-Sejk. Az autósoknál a Maszuoka Hirosi, Andreas Schulz japán, német kettős, a motorosok között a francia Richard Sianct nyerte a 25. Dakar Ralit. A 17. szakaszon Maszuokának csak arra kellett figyelnie, hogy ne hibázzon. A 42 éves pilóta biztonságos autózással a 35.

Sarm-es-Sejk. Az autósoknál a Maszuoka Hirosi, Andreas Schulz japán, német kettős, a motorosok között a francia Richard Sianct nyerte a 25. Dakar Ralit. A 17. szakaszon Maszuokának csak arra kellett figyelnie, hogy ne hibázzon. A 42 éves pilóta biztonságos autózással a 35. helyen fejezte be az etapot, de ez is bőven elég volt a végső sikerhez. Sainctnek jobban kellett figyelnie, de azt megengedhette magának, hogy az összetettben második Cyril Despres és a harmadik Fabrizio Meoni mögött motorozzon.

A szombatig rendkívül magabiztosan versenyző és az összetettben megnyugtató előnnyel vezető Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret francia kettősnek a 16., utolsó előtti szakaszon tönkrement az autójuk bal első kereke. A szerencsétlen eset Abu Rish és Sarm-es-Sejk között akkor történt, amikor már csak 43 km volt hátra a gyorsasági szakaszból: Peterhansel a Mitsubishivel egy nagy kőre hajtott, s csak a 40. helyen ért célba...

Az összetett végeredmény – autósok: 1. Maszuoka, Schulz 49:08:52 óra, 2. Fontenay, Picard 1:52:12 óra hátrány, 3. Peterhansel, Cottret 2:16:28 ó h, ... 48. Kis, Czeglédi 40:31:50 ó h, ... 52. Palik, Darázsi 49:00:32 ó h.

Motorosok: 1. Sainct 53:24:32 óra, 2. Despres 7:18 perc hátrány, 3. Meoni 37:30 p h.

Kamionosok: 1. Csaguin, Jakubov, Szavosztyin 61:36:40 óra, 2. De Azevedo, Tomeček, Martinec (brazil, cseh, Tatra) 1:02:01 óra hátrány, 3. J. de Rooy, Guesens, Duisters, (holland, belga, DAF) 2:38:49 ó h.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?