Massa: Schumacher tudja, hogy kell nyerni

Budapest |

<p>Hétfőn reggel elutazott Magyarországról Felipe Massa brazil Forma-1-es versenyző, aki a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén sérült meg súlyosan.</p>

A Ferrari pilótáját aznap életveszélyes állapotban vitték be az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményébe, miután egy felcsapódó rúgó betörte a koponyáját. A versenyző - operációja után - július 29-én hagyhatta el az intenzív osztályt, majd hétfő reggel egy kisrepülőgéppel elutazott Budapestről.

A hírek szerint Sao Pauló-i hazaérkezése után további vizsgálatoknak veti alá magát egy helyi klinikán, ahol várhatóan két napot tölt majd.

A kórház előtt hétfőn egy kisebb, brazil szurkolókból álló csoport búcsúztatta a 28 éves Massát, akinek családja - a versenyző honlapján - megköszönte az elmúlt napokban kapott támogatást.

"Kedves barátaink! Felipe nevében szeretnénk teljese szívünkből megköszönni azt a sok segítséget és aggódást, amit az elmúlt napokban a világ minden tájáról kaptunk" - áll a közleményben.

Massát hatodik hónapban lévő várandós felesége, Raffaela és orvosa, Dino Altmann kíséri a repülőúton, mindketten a balesetet követően érkeztek a magyar fővárosba.

A Ferrari a három éve visszavonult, hétszeres világbajnok Michael Schumachert kérte fel a sérült pilóta helyettesítésére, Massa szerint ebben a helyzetben a német sztár volt a lehető legjobb választás. 

"Ő tudja, hogyan kell nyerni, tudja, hogyan kell versenyezni és nagyszerű pilóta: a legjobb döntés született azzal, hogy egy ilyen fantasztikus ember kapta az autót" - fogalmazott Massa egy, az olasz istálló által hétfőn kiadott interjúban.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a lehető leghamarabb szeretne felépülni és "visszatérni a pályára, a Ferrari volánja mögé".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?