Más igazolványával játszott a mezőny legjobbja

Léva/Ipolyvisk |

<p>Megrökönyödést váltott ki fociberkekben az ipolyviski diákcsapat néhány tisztségviselőjének közelmúltbeli cselekedete.</p>

Történt ugyanis, hogy az Ipoly-menti, mintegy hétszáz lakosú kisközség tehetséges fiataljai a lévai területi bajnokság délkeleti csoportjának győzteseiként vettek részt a mindent eldönteni hivatott újbarsi zárótornán. A jelenlévő szakemberek egybevágó véleménye szerint az ipolyviski tizenegy volt a helyosztó meglepetéscsapata. Játékosai, szellemes, néha sziporkázó teljesítményük után a dobogó második fokára állhattak fel.

Jogosulatlan szereplés
Jogos örömükbe azonban hamarosan üröm vegyült, mivel a szóban forgó tornán ugyancsak közreműködő garamkelecsényi fiatalok vezetői fényképes bizonyítékok birtokában vizsgálatot kértek a területi futballszövetségtől. Az irányító szerv végül is megállapította, hogy az ipolyviskieknél Köpöncei Dániel és Urblík Szabolcs nem a saját, hanem más játékos igazolványával szerepelt, és így mindketten jogosulatlanul léptek pályára. Ráadásul Köpöncei Dániel megkapta a legjobb mezőnyjátékos címet is. A tények ismeretében a sporttechnikai bizottság érvénytelenítette az ipolyviskiek négyes tornán elért eredményeit, a serleg, az érmék és a tárgyi jutalmak visszaadására kötelezték az érintetteket. Az együttes nem nevezhet be a 2009/2010-es bajnoki évadba.

Négyszáz eurós pénzbüntetés
Afegyelmi bizottság is szigorú ítéleteket hozott: a klubot 400 eurós pénzbüntetéssel sújtotta. Köpöncei Dávid és Urblík Szabolcs játékjogát három hónapra felfüggesztette, ugyanakkor Tóth Gyula csapatvezető és Kádasi Lajos edző két éven keresztül semmiféle szerepet nem vállalhatnak a sportéletben.

Elítélendő eset
„Számunkra roppant tanulságos és elítélendő az eset. Súlyos hibát követtek el vezetőink, s ráadásul a bizottságok ülésein sem voltak hajlandók részt venni – nyilatkozta lapunknak Maťó István, a község polgármestere, aki egyben a helyi sportélet lelkes irányítója is. – Mindketten aktív játékosok voltak valamikor, s a diákcsapatnál is már ötéve tevékenykednek. A legjobban az fáj, hogy a gyerekek egy éven keresztül csupán a diákbajnokság passzív szemlélői lesznek. Tisztségemből és futballszeretetemből kiindulva mindent elkövetek azért, hogy fiataljaink indulhassanak a néhány hét múlva kezdődő küzdelmekben.”

Kinek ártottak?
„A szemtelenség legmagasabb fokának tartom az újbarsi esetet, szerényebb ítéletet nem is hozhattunk volna. Az érintett sportvezetők bujkálása pedig durván arcátlan történet”–vélekedett Urbán Ferenc, a sporttechnikai bizottság elnöke. Sokunkban felmerül a kérdés: vajon kinek a hasznára cselekedtek így a sportvezetők? Az viszont már most világos, kinek ártottak vele. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?