Martina Hingis nélkül is erős az ellenfél

Pozsony.

Pozsony. Tomáš Malik szövetségi kapitány felügyelete mellett Henrieta Nagyová és Martina Suchá hétfőtől, Janette Husárová keddtől, Daniela Hantuchová pedig tegnaptól készül a pozsonyi Slovan salakpályáin a hétvégi Szlovákia–Svájc FedKupa-találkozóra, melynek tétje a legjobb 8 közé jutás a női teniszválogatottak Világcsoportjában.

Ideális esetben a legjobb szlovák női teniszcsapat veszi fel a küzdelmet a hétvégén a pozsonyi Slovan salakpályáin zajló Svájc elleni FedKupa találkozón. A Világcsoport első fordulójában Tomáš Malik szövetségi kapitány Daniela Hantuchovát (az aktuális világranglistán a 14. helyen áll), Martina Suchát (37.), Henrieta Nagyovát (44.) és Janette Husárovát (38.) állítja csatasorba. A múlt héten meghirdetett keret apró bökkenője volt, hogy a válogatott két kulcsjátékosa, az elsőszámú teniszező-nőként szereplő Daniela Hantuchová, valamint Janette Husárová csak az utolsó pillanatban írta alá a szerződést a Szlovák Tenisz Szövetséggel, ami alapfeltétele a pályára lépésüknek. A szövetség és a játékosok közötti korábbi viharos viszony javulni látszik, ennek jeleként Igor Moška, a szervezet főtitkára bocsánatot kért Hantuchovától, akit tavaly az Oroszország elleni találkozón ugyancsak ostorozott. A megbékélésre szükség van, hiszen csak a legerősebb összeállítású válogatott tudja sikerrel felvenni a versenyt Svájc legjobbjaival.

A kedden Pozsonyba érkezett helvétek soraiban ugyan hiába keressük az abszolút élvonalat képviselő Martina Hingist, azonban a legutóbb Charlestonban döntőt játszott Patty Schnyder (17. a ranglistán) sem könnyű ellenfél, igaz, második számú játékosuk, Emmanuelle Gagliardi (43.) egyelőre beteg, így bizonytalanná vált a szereplése. Pénteken a fővárosi Danube Szállóban 11 órakor sorsolják ki a párosítást. Jó volna, ha a sok csatát látott Slovan-salakpályákat egy FedKupa-győzelemmel adnák át a múltnak. Ugyanis alig két nappal a kupatalálkozót követően a sporttelepet lebontják, hogy helyet adjon az épülő Nemzeti Teniszközpontnak.

Az április 27. és 28. közötti első fordulóban a Clijsterst és Henint felvonultató címvédő Belgium mellett az Ausztriát fogadó USA veti be a legnagyobb ászokat, mégpedig a világranglista-vezető Jennifer Capriatit és Szeles Mónikát. A cseh hölgyek Horvátországban próbálnak szerencsét, a Kuti Kis Ritát, Gubacsi Zsófiát és Kapros Anikót benevező magyar csapat pedig a salakon szinte verhetetlen Spanyolország vendégeként szerepel. A magyarok helyzetét nehezíti, hogy Mandula Petra combsérülése miatt nem áll Temesvári Andrea szövetségi kapitány rendelkezésére. Bár a kupafordulót csak a hétvégén rendezik, azonban máris van egy vesztese, éspedig Németország. A drezdai rendezők ugyanis a vendég Oroszország csapatösszeállításában hiába keresték a közönségvonzó Anna Kurnyikovát, a fehér sport primadonnája lemondta szereplését, ami azonnal megmutatkozott a jegyek eladásában.

A FedKupa Világcsoportja 1. fordulójának párosítása: Szlovákia– Svájc, USA–Ausztria, Horvátország –Csehország, Spanyolország–Magyarország, Németország–Oroszország, Argentína–Franciaország, Olaszország–Svédország és Belgium–Ausztrália.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?