MartFootball Martoson

régiófoci

Pénteken nagy focifesztivál is zajlik Martoson, MartFootball néven. A főmenü azonban a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság (FLB) lesz. 

Idén 12. kiírásához érkezik a kispályás (4+1) torna, mely ismét 16 csapatot szólít pályára. Változatlanul négy helyszínen lesznek a csoportok összecsapásai. A martosi rendezvényligetben az A (Martos, Vágfüzes, Esterházy Akadémia, Szirénfalva-Kaposkelecsény), a naszvadi sportcsarnokban a B (Naszvad United, Érsekújvár-Ímely, Udvard, Farnad), az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolában a C (OFC Gyalla, Balonyi Öregfiúk, Károlyfürdő, Péder) a dél-komáromi Czibor Zoltán Városi Sporttelepen a D jelű négyes (Komárom – közös csapat, Felvidéki Kurucok, Csallóköznádasd, Léva) lép pályára. 

„Első alkalommal lesz egésznapos futballünnep bajnokságunk keretében. Délelőtt a csoportmeccsekkel kezdünk, négy helyszínen, majd déltől már Martoson folytatja a teljes mezőny. Mert – mint a korábbi kiírások során – minden induló továbbjut a kieséses rendszerbe. A nyolcaddöntővel kezdünk, s a késő délutánig eldől a bajnoki cím sorsa – tájékoztatta lapunkat Gubík László főszervező, az FLB életre hívója. – Címvédőként az udvardiak érkeznek, ők tavaly 2013 után másodszor végeztek az élen. A papírforma ismét udvardi vagy lévai elsőséget ígér, ez a két csapat eddig mindig részt vett a tornán, és jól is szerepelt. Örülök, hogy megint jön távoli, keleti együttes, a Szirénfalva-Kaposkelecsény. Kérdés, milyen gárdával érkeznek, akár bele is szólhatnak az elsőség kérdésébe, akárcsak az érsekújváriakkal megerősített ímelyiek, akik eddig kétszer indultak, s mindkétszer nyertek. Károlyfürdő néven rajtol a Karlove Varyból érkező gyallai lányok csapata, soraikat helyi legények erősítik. És még van egy szokatlan induló a mezőnyben, a Felvidéki Kurucok, a szeptemberi marcelházai nemzeti összetartozási tornára készülve vállalták a tornát. Napközben lesz 11-esrúgóverseny, vonzó díjakkal és kapusok minibajnokságával, gyerkőcprogramokra is sor kerül, s az Eb-kvíz és az Eb-negyeddöntő aznapi mérkőzéseinek élő vetítése sem marad el. A 11-esrúgóversenybe bárki bekapcsolódhat, akár a tornán játszók is.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?