Marozsán: Zverevvel majd játszom valamelyik tornán

Marozsán
Tatabánya |

Alexander Zverev kiesésével nőttek az esélyei a magyar teniszválogatottnak, hogy a németek ellen kivívják a továbbjutást a Davis-kupa-nagydöntőjébe. A pénteki-szombati tatabányai párharc előtt Marozsán Fábiánt, a hazaiak első számú játékosát kérdeztük.

Zverev hiányában a többi német játékos került egy csapásra reflektorfénybe. Milyenek a tapasztalatai velük?

Struff-fal kétszer is játszottam az elmúlt két évben, jól ismerem őt, Pozsonyban is találkoztunk. Marterertől Wimbledonban kikaptam öt szettben, de azt a füves pályás meccset nem venném alapul, mivel ott gyakorlatilag nem teniszt játszottunk sokszor, gyakori volt, hogy egy vagy két ütésből állt összesen egy játék. Mindenkinek van edzője, van szövetségi kapitányunk, segítségükkel ki fogjuk dolgozni a taktikát, és remélhetőleg a mi elképzeléseink fognak érvényesülni a párharcban.

A lelke mélyén nem sajnálja valahol, hogy a legnagyobb sztár ellen nem játszhat?

Őszinte leszek: nem (nevet). Itt az a cél, hogy nyerjünk, és a döntőbe kerüljünk, ami sajnos az elmúlt két évben nem sikerült. A csapat megérdemli azt, hogy továbbjusson, még ha megint nehéz is a sorsolásunk. Telt ház előtt fogunk játszani, ami nagy lökést tud adni, bízunk benne, hogy a támogatásuk senkire nem lesz nyomással, ellenkezőleg. Zverevvel pedig majd játszom valamelyik tornán.

Mennyire érzi a mostani helyzetben esélyesnek a csapatot?

A német válogatott mindig is erős tenisznemzet volt, most is jó formában vannak, a párosuk pedig híresen jó. Minden teniszezőjük bevethető, mind egyéniben, mind párosban. Ez a feladat, megbirkózni velük, felkészülni maximálisan és megpróbálni odacsapni nekik. Meg kell mutatnunk nekik, hogy nyerhetünk, ami nem biztos, hogy összejön, de ha meg igen, akkor nagyon fogunk örülni a meglepetésgyőzelemnek.

A tavalyi, franciák elleni meccshez képest (2:3) mennyire más Marozsán Fábián lép majd pályára pénteken és szombaton Tatabányán?

Azóta sok meccset sikerült lejátszanom, sokat tapasztaltam, 1000-es versenyeken, GS-eken is továbbjutottam, ezek mind növelik a rutinomat. Persze azért még mindig szoknom kell ezt a közeget mentálisan és fizikálisan is. Itthon, első számú játékosként számítok arra, hogy lesz rajtam nyomás. Gyakorlatilag minden teniszező a 30–100. hely között áll a világranglistán, az egymás elleni meccseinken a napi forma fog dönteni, bárki játszik bárki ellen, minden megtörténhet. Remélem, ami előnyünkre szolgálhat, azt ki is használjuk, és most felénk fog billeni a mérleg nyelve a Davis-kupában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?