Marion Jones remekelt

Sacramento. Jót tett a pihenő a háromszoros olimpai bajnok Marion Jonesnak, aki kitűnő eredménnyel, 711 cm-rel nyerte a női távolugrást az amerikai atlétikai olimpiai válogatón, s ezzel kivívta az athéni szereplés jogát.

Marion Jones figyelemre méltó eredményt ért el az amerikai atléták olimpiai válogató versenyének legutóbbi versenynapján(TASR/AFP-felvétel) A múlt hét szombati 100 m-es fináléban hatalmas meglepetésre csak ötödik szupersztár még a hétfői selejtezőben is gyengélkedett, s csupán 6,39-et ugrott, a döntőben azonban a világ idei második legjobb eredményét produkálta. A sikerre nagy szüksége volt a tavalyi évet gyermeke születése miatt teljes egészében kihagyó Jonesnak, hiszen az elmúlt hónapokban kemény küzdelmet vívott az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségével (USADA) azért, hogy eloszlassa az ellene felmerült doppingvádakat, ráadásul a rekortánon is egyre többször szenvedett vereséget, így sokat veszített önbizalmából. A férfiak egyik slágerszámában, a 400 m-es síkfutásban a legnagyobb nevek – a vb-győztes Jerome Young, a vb-ezüstérmes Tyree Washington, az olimpiai 2. Alvin Harrison – már a kétnapos szünet előtti elődöntőben elvéreztek, ám a finálé nélkülük is remek eredményeket hozott: a mindössze 20 éves Jeremy Wariner a világ idei legjobbjával, 44,37 mp-cel győzött.

Edwards magyarázkodik

Torri Edwards, a női 100 m-es síkfutás világbajnoka egy nappal doppingügyének kirobbanását követően az újságíróknak elmondta, az erőnléti edzőjétől kapott glükóz készítmény – azaz gyümölcscukor – tartalmazta a niketamid nevű stimulánst. „Katasztrófális lenne számomra, ha nem indulhatnék Athénban. Nagyon sokat dolgoztam az eredményeimért, és mindig tiszta eszközökkel. Nem doppingoltam soha, és most egy buta hiba miatt kerültem ebbe a helyzetbe” – mondta könnyeivel küszködve a sacramentói válogatón 100 m-en második, s ezzel csapattag amerikai klasszis.

Larry Wade is lebukott

Újabb amerikai sztáratléta, a gátas Larry Wade pozitív tesztjéről közölt hírt az egyik legnagyobb tengerentúli napilap. A Chicago Tribune értesülései szerint a vb-4. Wade az idei szezonban bukott le egy vizsgálaton, a szervezetében a szteroidok közé tartozó norandoszteront találtak. A sprinter menedzsere, Emanuel Hudson a hírre reagálva azt állította a Reuters brit hírügynökségnek, hogy sem a nemzetközi, sem a hazai szövetségtől nem kaptak értesítést Wade állítólagos doppingolásáról.

Kosarassztár viszi a szerb zászlót

Dejan Bodiroga, a 2002-ben világbajnok kosárlabda-válogatott kapitánya viszi Szerbia és Montenegró zászlaját az athéni olimpia nyitóünnepségén. Az FC Barcelonával tavaly Euroliga-győztes, és a Final Four legjobbjává választott klasszis 87 tagú küldöttség élén vonul majd be az Olimpiai-stadionba augusztus 13-án. A 2002-ben hazájában az év sportolójának megszavazott Bodirogát a szerb-montenegrói illetékesek jelölték a NOB sportolói bizottságába.

Pirlo az olasz csapatban

Claudio Gentile, az olasz olimpiai labdarúgó-válogatott edzője kijelölte athéni keretét, melyben túlkorosként helyet kapott az AC Milan klasszisa, Andrea Pirlo is. A portugáliai Európa-bajnokságon is szerepelt középpályás mellett az AS Roma kapusa, Ivan Pelizzoli és az AC Parma védője, Matteo Ferrari vehet részt az ötkarikás játékokon 23 éven felüliként. Utóbbi szintén tagja volt a kontinenstornán indult olasz csapatnak, de ott nem jutott szóhoz. Gentile esélyesnek tartott csapatának gerincét természetesen a júniusi U21-es Eb-t megnyert együttes adja. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?