Maradt elég pártoló

Komárom. Sportberkekben is felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy a Duna-parti város újonnan választott képviselőtestülete egyik döntése nyomán megszűntette a sportbizottságot. Egy olyan járási székhelyen, ahol egyre nagyobb arányban jelentkezik az élsport.

Komárom. Sportberkekben is felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy a Duna-parti város újonnan választott képviselőtestülete egyik döntése nyomán megszűntette a sportbizottságot. Egy olyan járási székhelyen, ahol egyre nagyobb arányban jelentkezik az élsport. A jelenlegi bajnoki idényben a csapatsportágakban az élvonalban szerepel a férfi kosárlabda (MBK Rieker), a vízilabda (KVP), a női röplabda (VC) és a sakk (Hoffer), világhírű a kajak-kenu (KKKKK), IV. ligás a futball, és akkor még nem volt szó a többi egyéni sportágról. Ebben a helyzetben mi késztette a képviselőket erre a lépésre? – kérdeztem Szép Lajostól, aki immár egy négy területet felölelő (iskolaügy, kultúra, ifjúság és sport), de csak héttagú bizottság elnöke, s így többek között a sport gazdája is. „Annak idején én is megrökönyödtem. Mint később kiderült, a képviselők számának csökkenése (35-ről 25-re) idézte elő az összevonást. Egyelőre csak ígéretet kaptam arra vonatkozóan, hogy az idei, még készülő költségvetésben megmarad a sportra szánt tavalyi összeg, az a pénz, amit a városi kasszából osztunk szét a kluboknak.”

Előreláthatóan közel két és fél millió koronáról (tavaly 2 483 ezer volt) van szó. Érdekességként említem, hogy 2002-ben ebből 700-700 ezer jutott a futballklubnak és a férfi kosarasoknak, 300 ezer az extraligás női röplabdázóknak, és 170 ezer az elsőligás vízilabdázóknak, ennél húszezerrel több a kajak-kenusoknak. A többi klub kisebb összegeket kapott.

Komáromban ugyan megszűnt a sportbizottság, de sportpárti képviselő van elég a testületben. Mégsem előre lefutott a pénzelosztás, mert a város nagy, költséges lépésekre készül, aminek hatása a költségvetési tételek megkurtításában is jelentkezhet. „Bizottságunk múltkori alakuló ülésén leszögeztük, hogy amikor a sportpénzekről lesz szó, meghívunk egy sportvezetőkből álló ad hoc bizottságot, s ennek javaslatait figyelembe vesszük a döntésnél – folytatta Szép Lajos. – Én amondó vagyok, hogy azokat kell támogatni, akik már mutattak valamit, akiktől ezentúl is várhatók eredmények, és nem érdemes felaprózni a tételeket. Ugyancsak kiállok amellett, hogy folytassuk a gyerekek úszásoktatásának támogatását. Rengeteg víz veszi körül Komáromot, tavaly sem fordult elő a városban, hogy valaki azért fulladt volna meg, mert nem tudott úszni.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?