Már ma ünnepelhet a DAC

Koné

Már ma bebiztosíthatja történelmi második helyezését a Fortuna Ligában a DAC labdarúgócsapata, ha győzni tud Zsolnán (17.00), de akár a döntetlen is elég lehet. A találkozó érdekessége, hogy a zsolnaiak csupa saját nevelésű játékossal lépnek pályára.
 

A DAC jelenleg kilenc ponttal előzi meg a harmadik helyezett zsolnaiakat és tízzel a negyedik helyen álló rózsahegyieket a tabellán, vagyis ha a liptóiak szombaton nem győzik le a Slovant, akkor a sárga-kékek egy zsolnai döntetlen után is behozhatatlan előnyre tesznek szert. 
A meccset a dunaszerdahelyiek várhatják jobb hangulatban, sorozatban négy bajnokit nyertek, míg a zsolnaiak zsinórban négyszer egymás után kikaptak a ligában, ráadásul a szerdai kupadöntőt is elvesztették a nagyszombati Spartak ellen. 


A zsolnaiak a DAC elleni találkozót a saját nevelésű játékosok meccsének kiáltották ki, vagyis csupa olyan futballistát neveznek a mérkőzésre, aki a zsolnai akadémia-rendszerből került ki. Az A csapat 30 fős keretében 18 ilyen focista van, köztük olyan kulcsemberek, mint Škvarka, Boženík vagy Káčer. „Rendszeresen 7-8 saját nevelésű játékos van a kezdőtizenegyünkben, vagyis szerintem fel vagyunk készülve egy ilyen mérkőzésre” – nyilatkozta Jaroslav Kentoš, a zsolnaiak vezetőedzője a szlovák köztévének.


Jozef Antošík, a zsolnaiak tulajdonosa a sportnapilapnak adott interjújában hangsúlyozta, klubjának az a célja, hogy minél több jó játékost kineveljen, mert az egyesület már számít a játékoseladásokból származó bevételekre. „Nem akarok pénzéhesnek tűnni, de a bajnoki cím Szlovákiában anyagilag semmit nem jelent. Csak még több a kiadása a klubnak, és a Bajnokok Ligájában is csak minimálisak az esélyei” – fogalmazott Antošík, jelezve, hogy a zsolnaiaknak nem biztos, hogy a nemzetközi kupaszereplés a fő prioritásuk.


A DAC is a fiatal játékosokra épít, bár arra még néhány évet várni kell, hogy a MOL Akadémia neveltjeiből fel lehessen állítani egy teljes csapatot az élvonalban. Marko Divkovic azonban már ifijátékosként is a sárga-kékeket erősítette. Ő a legfiatalabb DAC-focista, aki eljutott az 50 élvonalbeli bajnoki meccsig, és első találatát a ligában éppen a zsolnaiaknak lőtte 2017 augusztusában. „Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint bármely másikra. Nem arra fókuszálunk, ki fog játszani az ellenfélnél, hanem a saját játékunkra, s arra, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtsunk és nyerni tudjunk” – nyilatkozta a 19 éves horvát támadó a DAC honlapjának.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?