Már otthon a spanyolok

Madrid |

<p>Amit a torna előtt kevesen gondoltak volna, a 32 résztvevő válogatott közül elsőként a címvédő létére már a csoportkör után elbúcsúzott spanyol csapat tért haza a brazíliai labdarúgó-világbajnokságról.</p>

A gárda - amely korábban kikapott a hollandoktól és a chileiektől - az ausztrálok elleni 3-0-s hétfői győzelem után azonnal repülőre szállt, s kedden délben meg is érkezett Madridba. "Egy tét nélküli, de szimbolikus győzelem volt ez Spanyolország számára" - írta a Marca című sportlap. "Ez volt az egyetlen, amit a játékosok az elutazás előtt tehettek: megnyerni az utolsó meccset és megígérni, hogy ami Brazíliában történt, soha többé nem fog megtörténni".

Az El Mundo Deportivo azt írta, most lesz idő arra, hogy kielemezzék, mi siklott félre a világbajnokságon. "Az azonban egyértelmű, hogy az úgynevezett aranygeneráció megérdemli a méltatást. Főleg azok a játékosok, akik hamarosan már nem lesznek ott a csapatban. Ez a legkevesebb annak a tükrében, amit a spanyol futballért tettek." - olvasható a lapban.

Már az Eb-re készülnek a spanyolok

A válogatott hivatalos Twitter-oldala jelölte meg a 24 együttest felvonultató kontinensviadalon elérendő célt: "Minden támogatásra szükségünk van a ránk váró új kihívásnál: megvédeni az Európa-bajnoki trófeát!"

Az elmúlt években világbajnokságot és két Eb-t nyert csapat több kulcsjátékosa fejezheti be válogatott karrierjét: Xavi, illetve a gólrekorder David Villa valószínűleg nem lép többet pályára a nemzeti együttesben, de kérdéses Xabi Alonso és az eddig első számú hálóőr, Iker Casillas sorsa is. 

Több fiatal, a brazíliai tornát kihagyó tehetség is sorban áll: a Barcelona 23 éves védője, Marc Bartra, illetve 20 esztendős csatára, Gerard Deulofeu, a Bayern München középpályása, a szintén 23 éves Thiago Alcantara mellett a Real Madridot erősítő, egyaránt 22 esztendős Daniel Carvajal és Isco, illetve a 21 éves Jesé Rodríguez kulcsszerepet kaphat a vérfrissítés során. 

A szövetségi kapitány, Vicente del Bosque Ausztrália legyőzése után beszélt arról, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt: "Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki" - vélekedett a szakember, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?