Már négy sportágban

Dunaszerdahely. Ünnepélyes megnyitóval és ökumenikus istentisztelettel indult tegnap a Csallóköz szívében az idei Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság.

Dunaszerdahely. Ünnepélyes megnyitóval és ökumenikus istentisztelettel indult tegnap a Csallóköz szívében az idei Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság. A résztvevők megkoszorúzták Lipcsey György szobrászművész István király emlékművét, majd pedig az idei helyi Ki mit tud?-győztes, Miklós Gábor szórakoztatta a nagyérdeműt. Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke röviden értékelte az év sikereit, majd pedig leszögezte, az összmagyar diákbajnokság egy soha véget nem érő rendezvény, mely egyre csak növekedni és bővülni fog. Idén már a kézilabdázók, asztaliteniszezők és sakkozók is bekapcsolódhatnak a versengésbe. A megnyitó után a dunaszerdahelyi lányok jutottak főszerephez: bemutató kézilabda-mér-kőzésen 16:14-es győzelmet arattak a nyárasdi csapat ellen. Ezután a foci kapott teret: a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium csapott össze a komáromi Selye János Gimnáziummal. Az érdekes, gólokban gazdag mérkőzésen 5:1-es hazai siker született. „Szeptember végéig még jelentkezhetnek az egyes iskolák. Terveink szerint a labdarúgás ősszel, a többi sportág pedig télen és tavasszal indul” – mondta lapunknak Ibolya Olivér, a bajnokság szlovákiai koordinátora. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?