Már ma este minden eldőlhet

Kedden és szerdán kerül sor a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. csoportkörének 5. fordulójára, s könnyen előfordulhat, hogy a március 18–19-én esedékes utolsó játéknapok eredményeitől függetlenül már most kialakul a negyeddöntő mezőnye. Eddig az egyformán százszázalékos AC Milan és Manchester United jutott a legjobb nyolc közé.

Alan Shearer (9) a Newcastle United csatára már hetek óta kirobbanó formában futballozik TASR/AP-felvételA milánói csoportrangadót ellenkező előjelekkel várja a két együttes. A hazaiak a remek rajt, két győzelem után megtorpantak, a katalánok elleni párharcok során csak egy pontot szereztek. Ezzel „magukra húzták” az egyre nagyobb BL-rutint szerző angolokat, s az elmúlt hetek tapasztalatai alapján nem lenne meglepetés az utóbbiak sikere. Hazai győzelem esetén viszont már tét nélküli lesz az utolsó kör.

Az FC Barcelona már csak matematikailag eshet ki, de erre minimális az esély. Kluiverték nemcsak a jelentős előny miatt tartoznak már szinte biztosan a negyeddöntősök közé, hanem azért is, mert a továbbjutáshoz szükséges egy pontot minden valószínűség szerint megszerzik a tavalyi döntős ellen. A németek kiábrándító mérleggel utaznak Spanyolországba, céljuk csak a tisztes helytállás lehet. Ráadásul a Bundesligában a bennmaradásért küzdenek, s ez már hetek óta leköti minden energiájukat.

A legnyíltabb csoportban is eldől-hetnek a legfontosabb kérdések, ehhez mindkét találkozón hazai győzelem szükséges. Az Arsenal csak magát okolhatja amiatt, hogy még kétséges a negyeddöntős szereplése. Két eddigi londoni mér-kőzésén ugyanis csak döntetlenre volt képes, pedig a 3-3 pont megszerzése esetén már nyugodtan várhatná a javuló formában játszó rómaiakat. Az olaszok a legutóbbi körben bombameglepetést okoztak valenciai sikerükkel, s újabb idegenbeli bravúr esetén joggal álmodhatnának a továbbjutásról.

Amszterdamban is bármi megtörténhet, de a vendégek győzelmi esélyei nem a legjobbak. A 2000-ben és 2001-ben döntős spanyolok az elmúlt hetekben számos csalódást okoztak szurkolóiknak, főleg hazai pályán (FC Valencia–AS Roma 0:3, FC Valencia–Atlético Madrid 0:1). Emiatt már az egy pontnak is örülhetne Rafa Benitez csapata, de igazán csak a győzelem lendíthet nagyot a rutinos együttesen.

A-CSOPORT

1. Barcelona 4 3 1 0 8:2 10

2. Inter 4 2 1 1 7:6 7

3. Newcastle 4 2 0 2 8:9 6

4. Leverkusen 4 0 0 4 5:11 0

A mai műsor: Barcelona–Leverkusen (játékvezető: Bré – francia), Internazionale–Newcastle (Batista – portugál, élőben közvetíti a JOJ Televízió).

Az utolsó fordulóban (március 19.): Leverkusen–Internazionale, Newcastle–Barcelona.

B-CSOPORT

1. Arsenal 4 1 3 0 4:2 6

2. Ajax 4 1 3 0 4:3 6

3. Valencia 4 1 2 1 2:4 5

4. AS Roma 4 1 0 3 5:6 3

Ajax–Valencia (Micheľ – szlovák), Arsenal–AS Roma (Maier –svájci).

Az utolsó fordulóban (március 19.): AS Roma–Ajax, Valencia–Arsenal. (MTI, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?