Már hét körrel a befejezés előtt bajnok a Bayern München

Berlin |

<p>A Bayern München megvédte címét a német labdarúgó Bundesligában, miután a 27. forduló keddi játéknapján 3:1-re nyert Berlinben, a Hertha BSC vendégeként&hellip;</p>

A Bayern München megvédte címét a német labdarúgó Bundesligában, miután a 27. forduló keddi játéknapján 3:1-re nyert Berlinben, a Hertha BSC vendégeként.

Josep Guardiola alakulata immár 52 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, s ez volt sorozatban a 19. győztes összecsapása. A Bundesliga történetének legkorábban megszerzett diadala a bajoroké, hét körrel a zárás előtt biztosították be végső sikerüket. Az eddigi csúcsot is ők tartották, tavaly ugyanis április 6-án, hat fordulóval a sorozat zárása előtt tettek szert behozhatatlan előnyre.

A müncheniek 24. bajnoki címüket gyűjtötték be. Érdekesség, hogy 2001 óta nyolc diadalt arattak, s ezek mindegyikét idegenben biztosították be.

„Fantasztikus volt, amit a fiúk elértek az előző szezonban Jupp Heynckesszel, és most megerősítették ezt. Minden hétvégén munkával, munkával és munkával alapozták meg. A bajnoki cím a kemény munka eredménye – mondta Josep Guardiola vezetőedző, majd a Münchenbe szerződésében főszerepet játszó Uli Hönessnek ajánlotta a sikert. – Ez a bajnoki győzelem Ulié. Ő a legfontosabb ember a klub életében. Elégedett vagyok azzal, amit véghez vittünk, újabb fontos trófea került a klub vitrinjébe. A Bundesliga megnyerése a legfőbb éltető elemünk, minden más csak hab a tortán. A kupasorozatokban elég, ha négy–öt mérkőzést megnyersz, s máris a döntőben vagy. A bajnokságban nem ez a helyzet. Itt hétről hétre bizonyítanod kell, s minden nap keményen dolgozni a sikerért.”

Visszafogottan ünnepeltek kedden este a játékosok és a szakmai stáb tagjai. A csapatkapitány Philipp Lahm és társai a mérkőzés után a Berlin központjában található, remek koktéljairól híres Kitty Cheng Barban mulattak, de a hírek szerint az első játékosok már hajnali 3 óra körül visszatértek a csapat hoteljébe.

A Bayern München tegnap utazott vissza a bajor fővárosba, hivatalos ünnepség azonban ott sem volt. Pep Guardiola vezetőedző szabadnapot adott a játékosainak. A bajnoki címért járó tálat csak május 10-én, az utolsó fordulóban, a Stuttgart elleni hazai meccsen kapja meg a csapat. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?