Már hat pont a zsolnaiak előnye

Pozsony. Negatív csúcs született a bajnokság szombati mérkőzésein: az öt találkozón mindössze két gól született. Ilyesmi még távolról sem fordult elő ebben a bajnoki évben. Az egyik gólt éppen a listavezető zsolnaiak lőtték, s mivel legnagyobb konkurensük, a Petržalka gól nélkül végzett Kassán, hat pontra növelték előnyüket.

A zsolnai Klago (balról) szereli Vitteket a Slovan elleni találkozónTASR-felvétel Kassán gyenge színvonalú mérkőzést láthattak a nézők, a hazaiak és a ligetiek is pontatlanul futballoztak, kevés gólhelyzetet teremtettek. Eleinte csak ismerkedtek egymással a csapatok, mindössze Bednár fejese jelentett némi veszélyt a kassai kapura. A másik oldalon Zvara lövése gyengére sikeredett, így a kapus könnyedén hárította. A ligeti Šoltís pontrúgása fölé szállt. A Petržalka legnagyobb helyzete a 32. percben adódott, Hellebrand kapáslövését Rodák reflexszerűen kiütötte, majd Hrnčár szabadrúgását is semlegesítette. Még a szünet előtt jó helyzetbe került Urban, de rosszul találta el a labdát, utána Zvara szabadrúgása sem kötött ki a hálóban. A második 45 percben a vendégek irányították a meccset, az 52. percben Benčík lövése a kapufát súrolta, s ugyanez a játékos 10 perccel később mintegy 12 méterről erős lövést eresztett meg, az irányzék azonban pontatlan volt. A hajrában Lipčák hárította Gajdoš löketét, nem sokkal később Zvara szabadrúgása alig kerülte el a kaput. Alig volt hátra néhány másodperc, amikor Bednár közvetlen közelről leadott lövését Rodák nagy bravúrral tette ártalmatlanná.

A zsolnaiaknak harmadik tavaszi mérkőzésükön másodszor nyertek: hazai pályán miután Mintál góljával legyőzték a Slovant. Az első játékrészben a csapatok nem túl attraktív futballt produkáltak, inkább a védekezésre összpontosítottak, csak szórványosan támadtak. A kapusoknak tulajdonképpen nem is akadt dolguk. Az 58. percben Trhančík rafinált módon meglepte Prolét, de a labdát a felső léc állította meg. Négy perccel később az említett játékos pontosan ívelte a labdát a Slovan kapuja elé, és Mintál senkitől sem zavartatva fejjel talált a hálóba. A vendégvédők csak nézték az akciót. Az utolsó tíz percben a pozsonyiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érekében, Vittek, Onofrej és Mészároš érhetett volna el gólt, de nem tudták befejezni akcióikat, vagy pontatlanul lőttek. Főleg Vitteknek volt nagy helyzete, de a labda a kapu mellé szállt.

Először játszott hazai pályán a Ružomberok, de nem kényeztette el szurkolóit, hiába játszott támadó felfogásban, ha akciói rendre elakadtak a pontatlanságok miatt. A 10. percben Fabuľa lövése az eperjesi kapust találta el, s éppen a vendégek hálóőre többször tüntette ki magát a szabadrúgások során. A vendégeknek az első félidőben mindössze egy figyelemre méltó akciójuk volt, Lazúr lehetőségét Mucha kapus meghiúsította. A második félidőben figyelmet érdemelt Zajcev 30 méterről leadott lövése, de ezt is védte Mucha. Nem sokkal később a hazaiak helyzetei következtek, ám nem volt szerencséjük, még az üres kapuba se tudtak betalálni. Az eperjesiek a hajrában belőhették volna a győztes gólt is, Vybíral lefutotta a hazai védőket, jó passzt adott Viazankónak, de az százszázalékos helyzetből a jobb kapufa mellé küldte a labdát.

Trencsénben csak nagy jóakarattal lehet szuperligás teljesítménynek nevezni az első félidőben látott játékot, ugyanis sem a hazaiak, sem a dubnicaiak nem dolgoztak ki helyzetet, akadozott az összjátékok, egyénileg sem voltak képesek semmire. A szünet után ugyan javult a meccs irama, de tulajdonképpen csak a két tizenhatos között zajlott a küzdelem, a kapusoknak csak akkor akadt dolguk, amikor össze kellett szedniük az alapvonalon túlra jutott labdákat. A hajrában a trencséniek enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, lehetőségük azonban nem adódott a gólszerzésre, így a gyengére sikeredett Vág-menti rangadó igazságos döntetlennel ért véget.

A bajnokság állása:

1. Žilina 21 13 4 4 35:19 43

2. Petržalka 21 9 10 2 39:22 37

3. Inter 21 9 8 4 32:21 35

4. Ružomberok 21 9 6 6 31:21 33

5. Púchov 21 8 7 6 27:20 31

6. Trenčín 21 8 6 7 28:31 30

7. Slovan 21 7 7 7 23:24 28

8. Prešov 21 3 6 12 20:35 15

9. FC Košice 21 2 9 10 15:40 15

10. Dubnica 21 2 7 12 18:35 13o A góllövőlista állása – 11 gólos: Marek Mintál (Žilina), Ľuboš Perniš (Púchov), 10 gólos: Henrich Benčík (Petržalka), 9 gólos: Ľubomír Reiter (Žilina), Tomáš Oravec (Ružomberok), 8 gólos: Róbert Vittek (Slovan), Miroslav Drobňák (Inter).

A következő forduló párosítása – március 16., 15.00: Slovan–Prešov (j.v.: Ligocký), Púchov–Ružomberok (P. Šuniar), Dubnica–Inter (Micheľ), Žilina–Košice (Richtárik). Március 17., 10.30: Petržalka–Trenčín (Hracho). (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?