Már Balogh és Ciganiks nélkül javítana heti mérlegén a DAC

Kalmár.Humenné

A labdarúgó Fortuna Liga 15. fordulójában vasárnap 17.30-tól a DAC hazai pályán a zólyombrézói csapatot fogadja. A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) által a hónap mérkőzésének kikiáltott találkozón már Balogh és Ciganiks nélkül állnak ki a csallóköziek.

A dunaszerdahelyi klub vezetése a Szlovák Kupában Homonnán elszenvedett vereség után több büntetést osztott ki. Két futballista kikerült az első csapat keretéből, a játékosok térítik majd a szurkolók utazásának és belépőjegyeinek árát a következő két idegenbeli mérkőzésre. Emellett további szankciókról is szólt a klub közleménye, amelyeket házon belül kezelnek. Csütörtök este a DAC Hazai pályán című YouTube-műsorában Szánthó Regő megerősítette, amit egyre többen pletykáltak, hogy Balogh Norbert és Andrejs Ciganiks azok, akik nem készülhetnek az első csapattal. A középpályás elmondta, hogy a csapat megérdemelte a büntetést, hiszen nem lett volna szabad egy másodosztályú ellenféllel szemben kiesni a kupából, és elfogadják a vezetőség döntését a magyar támadó és a lett balszélső kapcsán is.

„Készülnünk kell a hétvégi mérkőzésre és az a fontos, hogy azt megnyerjük. Pénteken kezdjük elemezni az ellenfelet, a csütörtök még nem erről szólt, hanem a következményekről. Kemény mérkőzésre számítok, a Podbrezová játékosai is fel lesznek pörögve, hiszen ők is kiestek a kupából, biztos vagyok benne, hogy bizonyítani akarnak. Eddig minden szlovák mérkőzésen megtapasztaltam, így tőlük is arra számítok, hogy erőszakosan fognak játszani, rúgni, küzdeni fognak a győzelemért” – beszélt az ellenfélről is Szánthó.

A zólyombrézói klub a kupában a II. ligás eperjesiek otthonában szenvedett 1:0-s vereséget. Roman Skuhravý, a Podbrezová vezetőedzője a cseresorból is lehetőséget adott néhány játékosának, de a múlt héten a nagyszombati Spartakot 3:1-re legyőző csapatból is többen ott voltak a kezdőben. „Kaptunk egy olyan gólt, amelyet ritkán látni, majd volt három nagy helyzetünk is, amit nem tudtunk értékesíteni. A játékosok érthetően csalódottak, lehetett volna egy újabb szép mérkőzésük. Megmutatták azonban, hogy küzdenek a DAC elleni csapatbakerülésért és néhányan megkönnyítették a dolgomat” – tekintett előre a kupabúcsú után a szezont remekül kezdő újonc mestere.

A Podbrezová az első tíz fordulóban nem kapott ki, majd jött zsinórban három vereség. Ezután a már említett Spartak elleni diadal és az eperjesi kupakiesés következett. A DAC a homonnai kudarc előtt nyolcmeccses veretlenségi sorozatot állított fel, amely csak a bajnokságot tekintve hatnál tart és tovább nyúlhat. A sárga-kékek legutóbb augusztus 27-én a Trenčín ellen kaptak ki a Fortuna Ligában. A szurkolók remélik, hogy nem ismétlődik meg az akkori vereség a MOL Arénában, valamint, hogy a csapat nem az utóbbi héten mutatott formáját húzza elő, hanem úgy játszik majd, mint a zsolnaiak elleni 5:2 alkalmával.

A dunaszerdahelyiek a bajnokság legeredményesebb játékosától, Nikola Krstovictól várhatják, hogy hátára veszi a csapatot. A montenegrói csatár 8 gólja mellett 3 gólpasszt is kiosztott, így a góllövőlista mellett a kanadai táblázatot is vezeti. „Néha nehéz vele játszani, de egyértelmű, hogy a gólokkal a csapat érdekeit szolgálja és mostanában gólpasszokat is ad. Támadásban pluszt tud adni a csapatnak” – nyilatkozta csapattársáról Szánthó Regő.

A vasárnapi találkozó játékvezetője Ivan Kružliak lesz, a VAR-szobában pedig Boris Marhefka hoz majd döntéseket. A Dajto által közvetített hónap mérkőzésére az ÚLK és a liga főszponzora több programmal is készül, így ezért is érdemes kilátogatni a MOL Arénába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?