Majdnem elszórakozta előnyét a DAC, de legyőzte a zólyombrézóiakat (FOTÓK)

dac

A DAC labdarúgócsapata már osztálykülönbséggel vezetett, végül 3:2-re győzte le a zólyombrézóiakat a labdarúgó Niké Liga 10. fordulójában.

A sérült Čermák helyére Ramadan került be a DAC kezdőcsapatába, Adrián Guľa vezetőedző azonban nem változtatott több helyen a múlt heti, nagyszombatiak elleni vesztes mérkőzéshez képest. A csapatkapitányi karszalag viszont új kézre vándorolt, ezúttal Yhoan Andzouana volt az, aki kivezette a pályára a csapatot.

A mérkőzés Gouré fejesével kezdődött, de az első nagy lehetőség a vendégeké volt, egy szöglet után Oravec tesztelte Popovicsot, aki bravúrral mentett szögletre. A 9. percben Kabongo lövésénél is csak centiken múlott, hogy nem kerültek előnybe a zólyombrézóiak.

A küzdelmes, de sok pontatlansággal tarkított találkozón a 19. percig kellett várni a következő helyzetig, de a remek helyzetben lévő Gavrics nem csípte el a tökéletes pillanatot lövésre, így maradt a 0:0.

A 24. percben megkísértették sorsukat a hazaiak, eladták hátul a labdát, Osei lövését pedig Csingernek kellett kivágnia a gólvonalról. A 31. percben óriási bravúrral tisztáztak a vendégek a berobbanó Andzouana elől, a túloldalon pedig Kováčik lövését zsebelte be Popovics.

A 42. percben két ziccer maradt ki két másodperc alatt, Trusa ollózását védte Ludha, a kipattanót Pinto a felső lécre pöccintette, majd a felszabadítás utáni következő beadásból már betalált a DAC, Gavrics közelről a hálóba lőtte a labdát. A VAR még megvizsgálta, hogy a beadásnál Kaša nem taszította-e meg Oravecet, de Kružliak játékvezető szabályosnak ítélte meg a szituációt.

Az első félidőben összességében a vendégeknek voltak nagyobb helyzetei, de a DAC volt effektívebb.

Galéria

A második félidőt is a vendégek kezdték nagyobb helyzettel, de Osei egy kiugratás után, szemben a kapussal mellé lőtt. A túloldalon pedig gól született, egy lényegesen kisebb helyzetből. A zólyombrezóiak védője, Paraj maga mögé csúsztatott, Trusa pedig lecsapott a labdára – 2:0.

Második gólja után már tudatosabban játszott a DAC, a vendégek egy ideig nem találták a ritmust. Špyrka mindenesetre próbálkozott, a semmiből eresztett meg egy lövést és Popovics nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne szépítsen.

Negyed órával a vége előtt már osztálykülönbséggel vezetett a DAC, a csereként beállt Gruszkowszki könyörtelenül a léc alá vágott egy visszatett labdát, 3:0.

A sok-sok ziccer után egy váratlan lövéssel szerezték meg első góljukat a vendégek, Ridwan Sanusi lövése védhetetlenül szállt a hálóba, 3:1.

A 88. percben másodszor jelzett a VAR utólag a mérkőzésen, Kružliak játékvezető pedig ezúttal már úgy ítélte meg, hogy rosszul látta először a kétes szituációt, és egy tizenhatos vonalán történő kezezésért büntetőt ítélt a vendégek javára. Galčík magabiztosan értékesítette a 11-est, 3:2.

A hatperces hosszabbításban egészen elképesztő lehetőséget puskázott el a Barisic-Káčer duó, így a DAC csak minimális előnnyel nyerte meg a mérkőzést.

A DAC programja két hét múlva Zsolnán folytatódik.

Jegyzőkönyv

DAC–Podbrezová 3:2 (1:0)

Gólszerzők: Gavrics (43.), Trusa (51.), Gruszkowski (75.), ill. Ridwan (82.), Galčík (89.)

Játékvezető: Kružliak, 5184 néző.

Sárga lap: Káčer, ill. Bartoš, Bakaľa

DAC: Popovics–Pinto, Csinger, Kaša, Andzouana (46. Mendez)–Káčer, Dimun–Trusa (67. Gruszkowski), Ramadan (74. Herc), Gavrics (90. Barisic)–Gouré (90. Riszvanisz)

PODBREZOVÁ: Ludha–Bartoš, Bakaľa (72. Ďatko), Oravec–Kováčik, Bajo (58. Špyrka), Paraj, Grešák (58. Ridwan)–Osei (58. Galčík), Kabongo (72. Lekan), Blahút

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?