Magyar vereség a belgáktól

Bár a szombati párosban Fucsovics Márton és Balázs Attila szépíteni tudott a belga–magyar tenisz Davis-kupa-mérkőzésen, vasárnap Fucsovics négy szettben kika-pott David Goffintől, ezzel a tavaly döntős belgák 3:1-es összesítéssel továbbjutottak a Világcsoport negyeddöntő-jébe, míg a magyar válogatot

Bár a szombati párosban Fucsovics Márton és Balázs Attila szépíteni tudott a belga–magyar tenisz Davis-kupa-mérkőzésen, vasárnap Fucsovics négy szettben kika-pott David Goffintől, ezzel a tavaly döntős belgák 3:1-es összesítéssel továbbjutottak a Világcsoport negyeddöntő-jébe, míg a magyar válogatott-ra osztályozó vár.

Szombaton Fucsovics és Balázs ötszettes csatában győzte le Ruben Bemelmanst és Joris De Loore-t, 6:3, 6:4, 6:7, 4:6, 7:5-re. Fucsovics kiemelte, hogy az első két szettben nagyon jól játszottak: „Szerintem utána is jók voltunk, de a belgáknak a harmadik és negyedik játszmában minden bejött.” Balázs Attila is azt hangsúlyozta, hogy a mérkőzés végig magas színvonalon zajlott: „A harmadik és negyedik szett elment, de nem törtünk össze, és feljöttünk. A Davis Kupa és ez a csodás magyar közönség kihozza az emberből a maximumot, és ez elég a győzelemhez.”

Ezzel a magyarok 2:1-re szépítettek, és meccsben maradtak. Másnap a két csapat első számú játékosa csapott össze. A világranglistán hetedik Goffin 2012 óta 15 párharcban lépett pályára, és egyesben 22/3-as győzelmi mérleggel büszkélkedhetett, legutóbb a 2015-ös fináléban kapott ki a brit Andy Murraytől. Az ATP-rangsorban 63. Fucsovics 2010 óta 18 mérkőzésben vett részt, és egyesben 18/7 volt a mutatója.

Bár Fucsovics keményen küzdött, Goffin agresszív és stabil játékát siker koronázta, s végül a belgák klasszisa 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re nyert. Ezzel eldőlt a mérkőzés.

Fucsovics a meccs után azt mondta, mindent kiadott magából a világ egyik legjobbja ellen: „Az első két szett egy-egy brékkel ment el, úgyhogy másként is alakulhatott volna. Többször visszajöhettem volna a meccsbe, de Goffin azért áll elöl a világranglistán, mert ilyenkor előhúzza a szerváját. A harmadik szettben átment rajtam a fáradtság, labdabiztosabb lettem, de végül nem sikerült…”

A párharc tét nélküli ötödik mérkőzését eredetileg nem játszották volna le, ám a két kapitány másként döntött: az egyaránt újonc Julien Cagnina és Piros Zsombor csapott össze. A meccs a junior Australian Open Piros Zsombor sikerét hozta, két játszmában, 6:3, 7:6-ra nyert.

Az utóbbi 11 párharcukból a másodikat elvesztő magyaroknak nem sikerült a nyolc közé kerülniük a világcsoportban, így Köves Gábor együttese szeptemberben osztályozót vív a második vonal egyik feljutó-jelöltjével. A következő kört április 10-én sorsolják. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?