Magyar továbbjutás

<p>Veszprém. A magyar férfikézilabdaválogatott kijutott a januári, lengyelországi Európa-bajnokságra, miután szombaton Veszprémben 29:25-re legyőzte az orosz csapatot, és így négy mérkőzés után továbbra is százszázalékos selejtezőcsoportjában.</p>

MTI-JELENTÉS

A két csapat két napja a Moszkva melletti Csehovban már találkozott egymással, akkor negyedórát leszámítva remekül játszottak a magyarok, és 27:23-ra diadalmaskodtak.

Most közel 5000 szurkoló előtt nem kezdtek jól, a bátran játszó oroszok elléptek 4:2-re. Hamar sikerült azonban elhúzni a hazaiaknak, s az oroszoknak csak fellángolásai voltak. Voltak apróbb hibák, rontott büntetők, de Bodó góljai és Mikler védései mindig előnyben tartották a magyarokat.

A magyar válogatott csütörtökig tétmérkőzésen egyszer sem tudott nyerni az orosz, illetve a jogelőd szovjet és FÁK-válogatott ellen, most pedig sorozatban kétszer is sikerült.

„Nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk, az oroszok sokkal jobbak voltak, mint két napja – összegzett Talant Dujshebaev, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Büszke vagyok a csapatra, amely négy forduló alatt nyolc pontot gyűjtött, és kijutott az Eb-re. Remélem, csoportelsők leszünk, úgy várhatjuk majd a sorsolást.” A kirgiz származású edző hozzátette, a hátralévő két júniusi selejtezőt veteránjai nélkül játssza majd le a magyar csapat, ezzel is a csapatépítést, illetve az idősebb játékosok regenerálódását segítve.

„A csehovi mérkőzés után hosszú volt az út haza, keveset tudtunk pihenni – mondta a balátlövő Bodó Richárd. – Mindenki mindent beleadott, mert szerettük volna már most kiharcolni a továbbjutást. Jó volt a védekezés és a kapusteljesítmény, s lassan összeállt a támadójáték is.”

„Kevés időnk volt készülni, de a kapitány sokat cserélt a meccs alatt, így maradt erő a végjátékra – értékelt Császár Gábor. – Ezen a meccsen kiderült, hogy sok még a tanulnivalónk, de jó érzés, hogy van tartása a csapatnak.”

Mivel a magyarok lemaradtak az idén januárban rendezett vb-ről, roppant fontos volt, hogy ott lehessenek a kontinensviadalon, mert majd azon kell olyan helyezést elérniük, hogy maradjon esélyük a riói olimpiai kvóta megszerzésére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?