Magyar Nagydíj - Alonso indul az élről

Mogyoród |

<p>Fernando Alonso, a Renault kétszeres világbajnok spanyol pilótája indul az élről a XXIV. Magyar Nagydíj vasárnapi futamán. A második helyről a német Sebastian Vettel (Red Bull), míg a harmadikról csapattársa, az ausztrál Mark Webber vághat neki a viadalnak.</p>

 A szombati időmérő edzésen súlyos balesetet szenvedett Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, őt később mentőhelikopterrel kórházba szállították, állapota stabil.
    A kvalifikáció első részében nem volt komolyabb meglepetés: az élete első Forma-1-es futamára készülő, mindössze 19 éves spanyol Jaime Alguersuari (Toro Rosso) lett az utolsó, a további kiesők között pedig ott volt a lengyelek kedvence, Robert Kubica (BMW-Sauber), a német Adrian Sutil (Force India), az olasz Giancarlo Fisichella (Force India), valamint a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber).
    A második felvonásban a tavaly győztes finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) volt óriási csatában az idővel, mindössze öt másodperccel a vége előtt tudott olyan kört autózni, amivel bekerült a legjobb tíz közé. Nem sokkal később Felipe Massa elképesztően peches, szörnyű balesetet szenvedett: a televíziós felvételek alapján valamilyen tárgy, egy, az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt alkatrész fejen találta, aminek következtében óriási lendülettel, egyenesen a gumifalnak csapódott. A dél-amerikai pilótát az eset után a pálya korházába szállították, majd mentőhelikopter vitte el. Sérülése súlyos, de nem életveszélyes.    
    Az eset után, több mint negyed órás csúszással megkezdődött az időmérő edzés zárófelvonása: az előző futamokkal - és az eddigi szezonnal - ellentétben szinte lehetetlen volt megtippelni, hogy ki indul majd az első rajtkockából, hiszen az idény során gyengélkedő Ferrari (ekkor már csak Kimi Ra:ikkönennel), a McLaren és a Williams autói is versenyképesnek tűntek.
    Az utolsó másodpercekben, vagyis a legizgalmasabb pillanatokban ritkán látható közjáték zavarta meg a tréninget; elromlott az időmérő szerkezet, így sokáig nem lehetett tudni, ki nyerte meg a kvalifikációt. A végeredményt maguk a pilóták sem tudták hosszú percekig, majd közölték, hogy Fernando Alonso (aki 2003-ban diadalmaskodott a Hungaroringen) indulhat az élről...

    A XXIV. Magyar Nagydíj vasárnapi futamának rajtsorrendje:
    1. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Renault)
Sebastian Vettel (német, Red Bull)

    2. sor:
Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)

    3. sor:
Nico Rosberg (német, Williams)
Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes)

    4. sor:
Kimi Ra:ikkönen (finn, Ferrari)
Jenson Button (brit, Brawn GP)

    5. sor:
Nakadzsima Kazuki (japán, Williams)
Felipe Massa (brazil, Ferrari)

    6. sor:
Sébastien Buemi (svájci, Toro Rosso)
Jarno Trulli (olasz, Toyota)

    7. sor:
Rubens Barrichello (brazil, Brawn GP)
Timo Glock (német, Toyota)

    8. sor:
Nelson Piquet Jr. (brazil, Renault)
Nick Heidfeld (német, BWW-Sauber)

    9. sor:
Giancarlo Fisichella (olasz, Force India)  
Adrian Sutil (német, Force India)

    10. sor:
Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber)
Jaime Alguersuari (spanyol, Toro Rosso)

    Megjegyzés: Massa futamon való indulása kérdéses, mivel a szombati időmérőn súlyos balesetet szenvedett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?