Magabiztos játék az olaszok ellen

Eindhoven |

<p>Már az első játéknapon rangadót játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokságon, de Kemény Dénes szövetségi kapitány védencei könnyedén vették az akadályt: 12:8-ra verték az aktuális világbajnok Olaszországot.</p>

A meccset ugyan az olaszok kezdték jobban, háromszor is vezettek, de a második negyedben képtelenek voltak felvenni a tempót a magyar válogatottal. 3:3 után zsinórban öt gólt dobtak Kásásék: előbb Kiss Gergely kapáslövésből, aztán Steinmetz Ádám centerpozícióból volt eredményes (5:3). De még nem volt vége a pazar sorozatnak: Hárai Balázs cseppet sem tipikus centergólja után Szivós Márton is betalált a nagyszünet előtt (7:3). A megszerzett előny birtokában a magyar csapat ezután nem kapkodott, s biztosan őrizte meg előnyét a meccs végéig.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Szécsi Zoltán parádésan védett, Kásás Tamás remekül irányított, Hárai Balázs és Steinmetz Ádám centerposzton alkotott maradandót és lőtt két-két gólt, rajtuk kívül Kiss Gergely és Szivós Márton is ugyanennyi találatot jegyzett.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a válogatott hivatalos honlapján értékelte a meccset: „Elég sok nehézséggel meg kellett ma küzdenünk. Néhány játékos most játszott először, Hárai Balázsnak például rögtön el is ment az önbizalma az első rossz lövését követően, de vagány volt, mert aztán talpra állt.” Kemény nagyon fontosnak nevezte, hogy a csapat a nehéz kezdés ellenére megvalósította, amire készült, azaz ha nehéz lesz a meccs, bármelyik fázisában türelemmel játszik majd. Bár az elején Olaszország vezetett, a második negyedet 5:0-ra hozták a magyarok. „Egy olasz csapattal játszottunk, ők nagy önbizalommal vetették ránk magukat, meg akartak verni, ezt lehetett látni” – mondta a szövetségi kapitány, aki a következő, Hollandia elleni találkozóról megjegyezte: „Abban a pillanatban, ahogy megvacsoráztunk, a holnapra kell koncentrálni.”
(MTI, origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?