Ma Pozsonyban Szlovákia–Horvátország focimeccs

Pozsony |

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott szerda (ma) este (20.30) a pozsonyi Pasienky stadionban Horvátországgal játszik barátságos mérkőzést. A Weiss-legénység a találkozót a szeptember 3-i, Macedónia elleni Eb-selejtező főpróbájának tartja.</p>

„Nehéz összecsapás vár ránk, mert ugyan Olicék nem jutottak ki a világbajnokságra, de jelentős játékerőt képviselnek. Több futballistájuk erős bajnokságokban kergeti a labdát. Hasonló stílusban játszanak, mint a macedónok, és Slaven Bilic személyében kiváló mester irányítja őket – nyilatkozta Vladimír Weiss szövetségi kapitány. – Mivel csak hatszor cserélhetek, ezért 16 mezőnyjátékos mellett három kapust hívtam be a keretbe. Örülök Miro Karhan visszatérésnek, aki sérülés miatt kihagyta a vb-t, tapasztalataira nagy szükségünk lesz az Eb-selejtezőkön. Bízom benne, hogy győzelemmel hangolunk a macedónok elleni tétmérkőzésre.” Weiss ezúttal nem nevezte Saparát, Kozákot, Štrbát és Ďuricát, viszont jelölte a szentpétervári Zenit védőjét, Tomáš Hubočant.
Erős csapattal jöttek Pozsonyba a horvátok, olyan sztárok lépnek ma pályára, mint Ivica Olic (Bayern), Vedran Corluka, Niko Kranjcar, Luka Modric (mind Tottenham) vagy a brazil származású Eduardo, aki a napokban igazolt az Arsenaltól a Sahtar Doneckhez. „A szlovákok Dél-Afrikában bebizonyították, hogy tudnak focizni. Gyengén kezdték a vb-t, de az olaszokkal vívott meccsen kiváló teljesítményt nyújtottak. Alaposan feltérképeztük őket, remélem, jó eredményt érünk el” – hangsúlyozta Slaven Bilic.
Eddig ötször találkozott a két együttes, teljesen kiegyenlített a mérleg: 2-2 szlovák és horvát győzelem mellett, egy döntetlen született, a gólarány: 7:7. (SITA, sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?