Ma este megszállják Pozsonyt a lengyelek

Pozsony |

<p>Tiltakoznak a drukkerek. A szlovák futballban és a Szlovák Futballszövetségen uralkodó viszonyok miatt a Slovan Bratislava, a Spartak Trnava és az MŠK Žilina fanklubjai bojkottálják a szlovák–lengyel vb-selejtezőt. „Már megszoktuk” – legyint Róbert Vittek. A szlovák labdarúgó válogatott annak idején Írország ellen is „idegenben” játszott a Téglamezőn – a 2007 szeptemberében rendezett Eb-selejtezőt 9000 ír és 3000 szlovák néző látta a helyszínen.</p>

Hasonló felállás lehet a ma esti (20.30), Lengyelország elleni találkozón is – a Lengyel Futballszövetség hivatalosan 2420 jegyet kapott, a mérsékeltebb előrejelzések szerint viszont legalább 5000 lengyel drukker jön ma Pozsonyba. A merészebbek tízezres lengyel szurkolótáborról beszélnek, Róbert Vittek, a Lille csatára azonban nem csinál nagy ügyet a dologból: „Nem először és nem utoljára érezheti magát otthon az ellenfél nálunk. Már megszoktuk, nem az számít, mi van a lelátón, hanem az, mi van a pályán.”

Miloš Tomáš, a Szlovák Labdarúgószövetség főtitkára másképp gondolja: „A lengyel futballban sokkal nagyobb a káosz, mint nálunk! Hogy néz ki a szövetségük? És vajon náluk nincs korrupció? Csakhogy a lengyel drukkerek nem a szövetség miatt járnak ki a meccsekre, hanem a saját csapatuk miatt!”

A szombati lengyel–cseh mérkőzésen Chorzówban 45 000 szurkoló varázsolt szédületes hangulatot, a lengyel válogatott pedig szédületes játékkal hálálta ezt meg: a hazaiak Jakub Blaszczykowski vezérletével (egy gól, egy gólpassz) 2:1-re legyőzték a csodálkozó cseheket, Leo Beenhakker, a lengyel szövetségi kapitány pedig lelkes kijelentésre ragadtatta magát: „Ami Cristiano Ronaldo a Manchester Unitednek, az Blaszczykowski a lengyel válogatottnak.”

„A lengyelek remekül játszottak a csehek ellen – ismeri el Vladimír Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, aki játékosként Lengyelország ellen játszotta utolsó válogatott mérkőzését. Edzőként, reméli, nem ez a meccs jelenti majd a pályafutása végét. – Kielemeztük a lengyelek játékát, felkészültünk rájuk. A csehek ellen az agresszív középpályás soruknak és a hatékony letámadásnak köszönhették a sikert, meg persze a közönségnek. Nekik a közönség a 12. játékos, nekünk… Nekünk nem. De az esélyek egyformák, és nyerni akarunk!”

Weiss szerint a mai meccs az év meccse, s az egész selejtezősorozat szempontjából meghatározó: „Ha tovább akarunk jutni, akkor most győznünk kell. Ha győzünk, akkor ez a mérkőzés is csak egy kötelező lépés lesz a világbajnokság felé vezető úton, de ha kikapunk, akkor már nem nagyon álmodozhatunk a vb-részvételről…”

A várható összeállítások
SZLOVÁKIA: Senecký–Krajčík, M. Petráš, Ďurica, Čech– Karhan–Šesták, Kozák, Hamšík, Jendrišek–Vittek.
LENGYELORSZÁG: Boruc– Wasilewski, Zewlakow, Dudka, Krzynówek–Blaszczykowski, Lewandowski, Murawski, Smolarek–Roger Guerreiro–Brozek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?