Ma a Corgoň Ligában: DAC–Ružomberok

Dunaszerdahely |

<p><br /> A rózsahegyieket fogadja ma (szombat) délután (17.30) a DAC labdarúgócsapata a Corgoň Liga 26. fordulójában. A sereghajtó sárga-kékek számára ez lesz az (egyik) utolsó lehetőség, hogy szorosabbá tegyék a bentmaradásért folyó harcot.</p>

„Nincs sérültünk, sem eltiltottunk, minden erőnkkel arra készülünk, hogy megszerezzük a három pontot” – mondta lapunknak Simon Gyula, a DAC másodedzője, aki nem árulta el, egy vagy két csatárral lépneke pályára a sárga-kékek. „Csak az a fontos, hogy gólokat rúgjunk!” – foglalta össze tömören a lényeget Werner Lorant segítője.
A DAC nyolc mérkőzés óta nyeretlen, hét tavaszi bajnokijának mérlege 0-1-6, 4:14-es gólkülönbség. A rózsahegyiek felemás teljesítményt nyújtanak tavasszal, eddig csak egyszer nyertek, de akkor 5:3-ra Aranyosmaróton, Masaryk mesterhármasának is köszönhetően, s négy vereség mellett két döntetlent is jegyeznek. Ősszel azonban mindkétszer legyőzték a DAC-ot: Dunaszerdahelyen 2:0-ra nyertek (ez volt az az ominózus mérkőzés, amelyről a „Mohseni, Antal – game over” felirat miatt kivezettették a szurkolókat), Rózsahegyen pedig 3:1-re.
Werner Lorant egyszer már vezette a rózsahegyiek ellen csapatát: a 2008/2009-es idényben emlékezetes zártkapus mérkőzésen a DAC kilenc emberrel 3:2-re legyőzte a Ružomberokot, Lorant azon a meccsen DAC-sálat viselt, utána pedig kijelentette, mindig is szeretett volna könyvet írni a pályafutásáról, nem hitte volna, hogy a szlovákiai fejezet ilyen eseménydús lesz. A második szlovákiai fejezet viszont egyelőre nem sikertörténet – Lorant irányításával három meccsen csak egy pontot szerzett a DAC, az eperjesi Tatran ellen, ám a besztercebányai Duklától és az aranyosmaróti ViOntól kikapott. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?