Lunde nem biztos abban, hogy Győrben folytatja

ÖSSZEÁLLÍTÁSKatrine Lunde, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának anyai örömök elé néző világklasszis kapusa jelen pillanatban nem biztos benne, hogy a szezon befejeztével is a kétszeres BL-győztes magyar együttesben folytatja pályafutását, mert jelenleg több kérdésben eltérő az álláspontjuk.„Nem

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Katrine Lunde, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának anyai örömök elé néző világklasszis kapusa jelen pillanatban nem biztos benne, hogy a szezon befejeztével is a kétszeres BL-győztes magyar együttesben folytatja pályafutását, mert jelenleg több kérdésben eltérő az álláspontjuk.

„Nem igazán tudom, hol folytatom a pályafutásom, Győrben vagy egy másik klubban. Jelen pillanatban több vitás ügyünk is van, ilyen a szerződésem, a terhességem és a fizetésem. Az én olvasatomban a szerződésem világosan tartalmazza a jogaimat, ehhez tartom magam” – idézi Lundét a norvég hírügynökségre (NTB) hivatkozva a Nemzeti Sport.

Az anyai örömök előtt álló kapus a Dagbladetnek, az Aftenpostennek és a Verdens Gangnak részletekkel is szolgált: „Attól a naptól kezdve, hogy bejelentettem a terhességem, több mint ötven százalékkal csökkentették a fizetésem. Nincs is ezzel gond, mert a szerződésem erre az esetre is pontosan kitér, de abban nem értünk egyet, mikortól jár majd újra a teljes összeg. Az én olvasatomban, miután edzésbe állok, megilletne ismét a teljes összeg, de a klubnál meg akarják várni, amíg újra meccset játszhatok. Márpedig ez az elnöktől és az edzőtől is függ, így nehéz tervezni” – tette hozzá Lunde.

„Egy ideje már nem jelentkeztek az ügyben, és úgy érzem, mintha kicsit nehezteltek volna a terhességem miatt. Megértem, hogy nem szeretnének sok pénzt fizetni egy olyan játékosnak, aki nem tud játszani, de tiszteletben kell tartani az embereket. Itt Magyarországon pontosan szeretnék tudni, mikor lesz valaki terhes, holott ezt nem mindig egyszerű előre tudni” – folytatta a kapus, akinek a szezon végén lejár a szerződése Győrben, bár az tartalmaz további egyéves opciót is. Január 15-ig elvileg lehetősége van jelezni, hogy nem él az opcióval, ha addig nem tudnak megegyezni a vitás kérdésekben.

„Tudják, hogy visszatérek a kézilabdához, így egy értékes játékost veszítenének. Nem tartok attól, hogy nem találnék magamnak egy másik klubot” – zárta Lunde, aki azt is hozzátette, mivel a hozzá hasonlóan babát váró Görbicz Anita már előre jelezte a klubnak, hogy gyermeket szeretne, ezért az ő esetének más az elbírálása.

Lunde márciusra várja első gyermekének születését, éppen abban a hónapban lesz 35 éves, de tervei szerint még több évig a legmagasabb szinten kézilabdázna.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke a Nemzeti Sportnak így kommentálta az ügyet: „A Győri Audi ETO KC mint egyesület működésében a szerződéses fegyelem betartása az egyik legnagyobb érték. Ennek érvényesítése természetesen a játékosszerződések, így Katrine Lunde szerződése esetében is alapvető!” (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?